Kuva: Senja Rapila

Eva Wahlström haastajana superotteluun - nousee kehään Madison Square Gardenilla

05.12.2018 07:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ottelu käydään 15. joulukuuta.

Eva Wahlström, 38, nousee painoluokkaa korkeammalle haastamaan lajin irlantilaisen supertähden Katie Taylorin, 32. Ottelu käydään legendaarisessa Madison Square Gardeni nyrkkeilypyhäkössä 15. joulukuuta. Evasta tulee Gunnar Bärlundin seuraajana ja 80 vuoden tauon jälkeen vasta toinen suomalainen, joka kyseisellä areenalla kehään nousee.

Wahlström ja Taylor ovat vanhoja tuttavuuksia amatööriajalta.

- Amatööriaikoina Katielle hävisin, mutta uskon hänen silti muistavan minut yhtenä kovimmista vastustajistaan. Tilastot eivät ehkä ole puolellani, mutta ammattinyrkkeily on eri peli ja avaa  uusia mahdollisuuksia voittoon, analysoi Eva ottelua.

- Olen jo pitkään halunnut käydä kovimmissa otteluissa enkä ole vieraskehiä koskaan pelännyt. Vaikka tämä isoin ja kovin ottelu kaikista tulikin lopulta tosi äkkiä, niin olen kiitollinen siitä että tällainen tilaisuus aukesi ison pettymyksen jälkeen. Tunteet menneet viikon vuoristorataa Venäjän peruutusuutisesta alkaen. Toki onhan se hurjaa mennä uudessa painoluokassa ja uuden valmentajan kanssa suoraan kovimpaan mahdolliseen maailmanmestaruusotteluun, lopettaa Eva.

Maailman Nyrkkeilyneuvosto (World Boxing Council eli WBC) vahvisti viime viikon lopussa, että Wahlström säilyttää ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruutensa ottelun lopputuloksesta riippumatta.

Kyseisen mestaruudenpuolustusta onkin jo kevättalvelle alustavasti suunniteltu. Voitto Taylorista aiheuttaisi kuitenkin tilanteen, jossa olisi vain pari päivää aikaa päättää kumman painoluokan mestaruuden Eva säilyttäisi. Vaakakuppi on tällä hetkellä kääntymässä ylemmän painoluokan suuntaan, mutta tarkemmin asiaa mietitään tarvittaessa ja vasta ottelun jälkeen.

Lue myös: Eva Wahlströmiltä erikoinen kuitti suomalaisten suosikkiyhtyeestä: "Jos tekisin itsemurhan, niin..."

Uusimmat