Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Suomalaisten suosikkiurheilija on valittu

14.03.2024 13:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Suosikkiurheilijoiden kärkeen palasi naisurheilija ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019.

Seiväshyppääjä Wilma Murto on valittu suomalaisten suosikkiurheilijaksi. Viime vuonna tittelin lunasti koripalloilija Lauri Markkanen.

Murto oli kyseisellä listalla vuonna 2018 sijalla 36 ja viime vuonna sijalla 7.

Suosikkiurheilijoiden kärkeen palasi nyt naisurheilija ensimmäistä kertaa sitten Kaisa Mäkäräisen viiden vuoden suoran 2015–2019.

Murron jälkeen suosituimpia olivat Kalle Rovanperä, Iivo Niskanen, Lauri Markkanen ja Patrik Laine

Murron kisataipaleella on ollut vastatuulta ja hän joutui jättämään kesken MM-hallikisat maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Glasgow'ssa. Syyksi ilmoitettiin Ranskan Rouenissa viikkoa aikaisemmin syntynyt vamma. 

Murto kertoi Instagramissa aikaisemmin tällä viikolla, että hänen akillesjänteestään on löytynyt repeämä. 

– Glasgow'n kisan jättäminen kesken oli päätös, josta oon viimepäivinä taputtanut itseäni olalle, että hyvin tehty. Akilleksesta löytyi pieni repeämä. Kuulostaa pahalta omaankin korvaan, mutta samalla mieli on rauhallinen ja olo luottavainen. Tarinasta tulee parempi kun draamassa on kaarta, kirjoitti Murto julkaisuun. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Tutkimuksen teetti sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight. Selvitys tehtiin 19:nnen kerran. Tutkimuksessa haastateltiin tämän vuoden helmi-maaliskuussa yli 3000 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. 

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo sekä ralli. Viiden kärki oli sama kuin viime vuonna.

Lue myös: Wilma Murto avaa Instagramissa MM-kisojen pettymystä

Lue myös: Harvinainen Liigan talviklassikko tekee paluun

Lähde: Sponsor Insight

Kilpailut

Uusimmat