Suomalainen fitness-kaunotar kärsi syömishäiriöstä: "Seisoin yöllä sängyn vieressä laihtuakseni"

21.04.2016 17:55 - Senni Loikala

Fitness-kisalavat taakseen jättänyt Janni Hussi kertoo, millaisia vaikeuksia hänellä on ollut syömisen kanssa.

Fitness-malli Janni Hussi, 24, julkaisi torstaina blogikirjoituksen, jossa hän kertoo menneistä syömishäiriöistään. Hän kertoo alkaneensa oireilla syömisen suhteen 12-vuotiaana, jolloin hän alkoi ihailla televisiosta näkemiään vapaapainia harrastavia naisia.

”Muistan, kun seisoin huoneeni peilin edessä ja tuijotin omaa poikamaista vartaloani. Olin omasta mielestäni pyylevä, eikä minulla ollut lainkaan rintoja”, Hussi kirjoittaa.

Kun hän vertasi itseään musiikkivideoiden seksikkäisiin ja langanlaihoihin naisia, alkoi Hussi tuntea itsensä muita huonommaksi. ”Tuolloin minun olisi vielä pitänyt nauttia lapsuudestani ja leikkiä pihalla kurppaa naapurin lasten kanssa. Mieleni oli kuitenkin sairastunut. Aloin etsiä tietoa laihduttamisesta”, hän kirjoittaa.

Terveestä syömisestä mahdotonta

Hussi alkoi oireilla entistä voimakkaammin. Hän pienensi annoskokojaan tai jätti usein syömättä kokonaan. ”Ennen söin aina kouluruoan, nyt olin päättänyt kuitenkin käyttää tämän ajan ”paremmin” koulun vessassa tekemässä vatsalihaksia”, Hussi kirjoittaa.

Hänen vanhempansa huolestuivat tyttärensä laihtumisesta. Hussi kuitenkin keksi, miten voisi vähentää äidin ja isän huolta. Hän pisti lautaselle pienen määrän ruokaa ja levitti sen lautaselle, jotta näyttäisi siltä, että hän olisi syönyt kunnon aterian. Tosiasiassa hän oli tuskin koskenut ruokaan.

Hussi ei voinut enää miettiä muita asioita, kuin pakonomaista tarvetta olla laihempi. ”Öisin nousin seisomaan sängyn viereen, koska tiesin sen kuluttavan enemmän kaloreita kuin makaaminen.

Ajan myötä Hussi kuitenkin pääsi irti piinaavista ajatuksistaan. Hän alkoi syödä terveemmin ja kerrytti painoa sen verran, että hänestä tuli normaalipainoinen.

Uusi sairastuminen ja parantuminen

Terveempi suhtautuminen omaan kehoon ja syömiseen päättyi siihen, kun nainen kiinnostui fitness-lajeista. Kun hän alkoi treenata kovaa tullakseen fitness-tähdeksi, ja alkoi hän elämään lähes pelkästään rahkalla. Hän piti itsensä kiireisenä treemalla, opiskelemalla ja käymällä useassa eri työssä samanaikaisesti.

Janni Hussi vuonna 2014. (kuva: AOP)

Kesällä 2014 tuli kuitenkin täydellinen stoppi. Hussi ei enää jaksanut heittää tennispalloa koiralleen. Silloin hän tunsi olevansa niin pohjalla, että asioiden oli muututtava.

”Nyt tuosta on kulunut melkein kaksi vuotta ja voin vihdoin sanoa olevani terve. Tiedostan kyllä ongelmani ja sairauteni. Tiedän, että jos annan sille pikkusormen, lipsahdan helposti vanhaan. Nyt olen kuitenkin oppinut tunnistamaan nämä varoitusmerkit ja ymmärrän höllätä ajoissa.

Pääset lukemaan koko blogikirjoituksen tästä.

Lähde: Janni Hussin blogi

Lue myös: Marko "Supermassa" Savolainen: En suosittele kehonrakennusta kenellekään

Kilpailut

Uusimmat