Instagramin "Romeo ja Julia" joutuivat muuttamaan ulkomaille - syynä liian "rohkeat" kuvat

18.05.2016 18:00 - Pauliina Jokinen

Iranilainen mallipariskunta muutti Dubaihin.

Instagramissa "Romeoksi ja Juliaksi" tituleerattu mallipariskunta pakeni Iranista sen jälkeen, kun maan viranomaiset listasivat pariskunnan valokuvat "liian rohkeiksi".

Instagramissa suursuosiota nauttivat Elnaz Golrokh ja Hamid Fadaei pakenivat syytteitä Dubaihin.

Iranin viranomaisten aloittama operaatio Spider II on ottanut tarkkailuunsa 170 kansalaista, jotka julkaisevat liian rohkeina pidettyjä kuvia. Muun muassa Golrokh on kuvissa ilman hiuksia peittävää huivia. Viranomaisten mukaan kuvat eivät edusta "islamilaisia arvoja".

Daily Mailin tietojen mukaan maskeeraajana työskentelevä Golrokh ja mallina työskentelevä Fadaei päästettiin vapaalle jalalle takuita vastaan. Kaksikko nosti nopeasti kytkintä ja poistui Iranista Dubaihin, missä pariskunta otti osaa muotigaalaan.

Golrokhilla on Instagramissa 644 000 seuraajaa. Lisäksi hänen meikkisivustollaan on 210 000 seuraajaa. Fadaeita puolestaan pidetään Iranin tunnetuimpana miesmallina.

Tammikuussa kaksikko viestitti ystävilleen sosiaalisen median kautta.

- Valitettavasti emme voi nyt toimia Iranissa, mutta jatkan töitäni Iranin ulkopuolella. kiitos tuestanne ja positiivisesta energiastanne. Rakastan teitä, Golrokh kirjoitti tammikuun lopulla.

Lue myös: Kahdeksan iranilaismallia pidätettiin - julkaisivat kuvia ilman huiveja

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat