Riisuttu: Jonna Tervomaa kokee ihmisvihaa ilkeyden takia

26.06.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Riisuttu-netti-tv-sarjassa Suomen tunnetuimmat muusikot riisutaan julkkiksen rooleistaan ja näytetään tuntevina ja haavoittuvina ihmisinä.

Laulaja Jonna Tervomaa, 43, avautuu Voice.fi:n Riisuttu-netti-tv-sarjassa toimittaja Heli Thorénille muun muassa elämänsä vaikeimmista ajoista. Tervomaa ampaisi julkisuuteen jo kymmenvuotiaana voitettuaan Syksyn sävel -kilpailun Minttu sekä Ville -kappaleella. Julkisuuden aiheuttama ”erilaisen lapsen” asema seurasi häntä monta vuotta ja aiheutti ahdistusta.

- Teini-ikä oli todella ahdistavaa aikaa. Minua vähän kiusattiin koulussa. Teini-ikä on aika rajua aikaa, kun mistään ei ole varma eikä mistään saa päättää itse, Tervomaa kertoo.

Koulukiusaaminen jätti jälkensä Tervomaahan. Kiusatuksi tuleminen sai hänet tunnistamaan ilkeyden jo kaukaa ja välttämään ilkeitä ihmisiä.

- Juuri ilkeyteen liittyy varoittamatta välillä ilmestyvä ihmisviha. Se on vaikeaa. Jopa ilkeät lapset saavat minut raivon partaalle, Tervomaa sanoo.

"Luopuminen pitää oppia ajoissa"

Vielä teini-ikää vaikeammaksi elämänvaiheeksi Tervomaa kokee hänen isänsä kuoleman vuonna 2014.

- Isäni opetti minulle, että luopuminen pitää oppia ajoissa. Kyllähän kuolema on helpompi hyväksyä, kun asiat menevät oikeassa järjestyksessä. Ei siinä mikään auta. Kuolema vain pitää hyväksyä.

Katso yltä koko haastatteluvideo, jossa Tervomaa kertoo, millainen äiti hän on ja mikä on hänen suosikkikappaleensa uransa varrelta.

Riisuttu-sarjan seuraava jakso:

Su 3.7. Jouni Hynynen

Lue myös: Riisuttu: Krista Siegfrids murtuu itkuun puhuessaan elämänsä kipukohdista

Lue myös: Riisuttu: Samu Haber kertoo, miten menestys nousi päähän

Lue myös: Riisuttu: Janna kääntää masennuksen tunteet voimavarakseen

Uusimmat