Kuva: AOP

Beyoncé julkaisi poikkeuksellisen koskettavan tekstin kotisivuillaan: Viha tulee kanavoida oikein

08.07.2016 13:45 - Emmi Moilanen

Laulaja Beyoncé julkaisi torstaina kotisivuillaan kirjoituksen, jossa vastaa Yhdysvaltoja tällä viikolla kuohuttaneisiin, poliisin toimesta tapahtuneisiin ampumatapauksiin.

Laulajakaunotar Beyoncé, 34, julkaisi torstaina kotisivuillaan avoimen, sekä poikkeuksellisen koskettavan kirjeen koskien Yhdysvaltoja tällä viikolla kuohuttaneista ampumistapauksista. Maan poliisi on ampunut kuoliaaksi kaksi tummaihoista miestä kiinniottotilanteen sekä tavallisen liikennevalvonnan yhteydessä.

"Olemme kyllästyneitä nuorten miesten ja naisten surmaamiseen yhteisöissämme. Se saa meidät voimaan pahoin" Beyoncé aloittaa kirjoituksensa.

"On aika asennoitua ja vaatia, että he ”lopettavat meidän tappamisemme”. Emme tarvitse sympatiaa, vaan kaikkien tulisi kunnioittaa elämää."

Vaikka viikon tapahtumat ovat järkyttäneet sekä tuoneet paljon surua mukanaan, Beyoncé valaa kirjoituksessaan uskoa tulevaisuuteen.

"Nämä elämänriistäjät saavat olomme tuntumaan avuttomaksi ja toivottomaksi, mutta meidän täytyy uskoa taistelevamme seuraavan sukupolven oikeuksien puolesta" Beyoncé kannustaa.

Ihmisoikeuksien puolestapuhuja

Beyoncé on toistuvasti tuonut äänensä julkisuudessa kuuluville vastustaessaan poliisin toimien ajoittaista julmuutta. Laulaja on esimerkiksi Black Lives Matter -liikkeen puolestapuhuja, ja yhteisön tarkoituksena on taistella tummaihoisten kokemaa väkivaltaa vastaan. Vaikka laulajan kotisivuillaan julkaisema kirje on saanut innoituksen viimeaikaisista ampumatapauksista, laulaja ei kohdista sanojaan pelkästään lainvalvojille.

"Tämä ei ole vastustus kaikkia poliiseja kohtaan, vaan kaikille niille henkilöille, jotka eivät kunnioita ihmiselämän arvoa" Beyoncé selittää.

Otsikolla ”Freedom” (suomennettuna vapaus) nimetyssä tekstissä korostuu ihmisoikeuksien tärkeys, sekä vahva tahto taistella niiden puolesta. Tekstin lopussa laulaja tarjoaa faneilleen informaatiota siitä, kuinka asioista kiinnostuneet voivat tavoittaa paikallisia päättäjiä. Tähti kannustaa myös vaatimaan muutosta.

"Meillä kaikilla on voima kanavoida vihamme ja turhautumisemme toiminnaksi. Meidän pitää käyttää ääntämme saadaksemme yhteyden alueidemme poliitikoihin ja lainsäätäjiin, sekä vaatia sosiaalista ja juridisia muutoksia" hän kirjoittaa.

"Kun rukoilemme surmattujen miesten perheiden puolesta, rukoilemme myös loppua tälle vitsaukselle epäoikeudenmukaisuudesta yhteisöissämme" Beyoncé lopettaa koskettavan kirjoituksensa.

Lähde: Glamour

Lue myös: Uusi albumi kohun keskellä: Laulaako Beyoncé miehensä uskottomuudesta?

Kilpailut

Uusimmat