Kuva: Fotolia

IS: Suomalaispariskunnat eivät välitä ikäerostaan: 38 vuotta ei haittaa, kun rakkaus on aitoa

13.07.2016 08:18 - Tiina Svensk

Suomalaisjulkkikset kertoivat Iltasanomille rakkaudesta, missä ikäerolla ei ole mitään väliä.

Rakkaus ei katso ikää, ja sen osoittavat myös Ilta-Sanomien haastattelemat suomalaispariskunnat. Kun todellinen rakkaus osuu kohdalle, ikäeroa ei katsota - eikä sitä tunnu huomaavan kukaan muukaan.

Susanna Penttilä ja Ronnie Roos - ikäeroa 17 vuotta

Vaateyrittäjä Susanna Penttilä, 43, ja Ronnie Roos, 26, ovat löytäneet tosirakkauden huolimatta lähes kahdenkymmenen vuoden ikäerostaan. Penttilä kertoo Ilta-Sanomille, että kokee suomalaisten miesten arvostelevan naisia siitä, että he eivät pidä itsestään huolta ikääntyessään:

- En tahdo loukata ketään, mutta esimerkiksi Ranskassa, Italiassa ja Dubaissa myös miehet pitävät ikääntyessään itsestään huolta, Penttilä toteaa ja korostaa, että esimerkiksi erilaisella kulttuuritaustalla voi olla suurempi vaikutus suhteessa kuin ikäerolla.

Pele Koljonen ja Petra Kapanen - ikäeroa 15 vuotta

Entinen jalkapalloilija Pele Koljonen, 27, ja Petra Kapanen, 42, asuvat yhdessä Kuopiossa. Pariskunnan rakkaustarina alkoi noin kaksi vuotta sitten, mutta ikäero on aiheuttanut kummastelua:

- Jos ikäeromme olisi toisinpäin, ei kukaan välittäisi siitä yhteen, Pele totesi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Ralf Gothón ja Suzan Saber - ikäeroa 38 vuotta

Muusikkopariskunta Ralf Gothónilla, 70, ja hänen vaimollaan Suzan Saberilla, 32, on ikäeroa huimat 38 vuotta. Pariskunta tapasi toisensa vuonna 2009 kun säveltäjä-kapellimestari Gothóni veti projektiaan edyptiläismuusikoille.

Rakkaudeksi tarina muuttui kuitenkin vasta 2013 sitten, ja pari avioitui seurusteltuaan kaksi kuukautta:

- Tunteemme olivat hyvin vahvat ja silloin ei ollut syytä hidastaa tahtia, Saber kertoo Ilta-Sanomille.

Kumpikin kertoi olevansa myös sitä mieltä, että kun rakastaa toista sydämestään, ei ikäeroa mieti.

Paavo Lipponen ja Päivi Lipponen - ikäeroa 26 vuotta

Poliitikko Paavo Lipposen esikoistytär on vain kolme vuotta hänen nykyistä vaimoaan, Päivi Lipposta, vanhempi. Ikäerolla ei kuitenkaan ole ollut väliä: Paavo ja Päivi avioituivat jo vuonna 1998 ja heillä on kaksi yhteistä lasta.

Päivi muisteli Ilta-Sanomien haastattelussa kosintaa, joka tapahtui jouluaattona. Rauhallisen illanvieton keskeytti Paavon kosinta, johon myös Päivin tytär halusi kovasti mukaan. Lopulta pariskunta päätyi ostamaan myös tyttärelle pienen sormuksen, jotta hänkin pääsisi kihloihin Paavon ja äitinsä kanssa.

Lue myös: Tutkijat selvittivät: Mikä on täydellinen ikäero pariskunnalle, jotta suhde varmasti onnistuu

Lähde: Ilta-Sanomien paperiversio

Kilpailut

Uusimmat