Kuva: Mikko Räsänen

Cheek avoimena HS:lle: "Olen identifioitunut sellaiseksi, mikä en haluaisi olla"

19.07.2016 08:15 - Pauliina Jokinen

Jare Tiihonen, 34, myöntää Cheekin roolin vaikuttaneen paljon häneen itseensä.

Rap-artisti Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, 34, on vuosien ajan kertonut lyriikoissaan naisista, autoista ja leveästä elämästä. Sanoitusten ja elämäntyylin mukana myös miehen oma julkisuuskuva on muuttunut luksuksesta nauttivaksi ökyilijäksi.

Tiihonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa harmittelevansa hänestä syntynyttä mielikuvaa.

- Musta tuntuu, että mä oon jo identifioitunut sellaiseksi mikä en todellakaan haluisi olla! Monen mielestä mä oon ylimielinen diivailija ja itsekeskeinen flossailija. Media aina nostaa esiin sellaisia juttuja, että Cheek meni ökyveneellä, ökyautolla, ja sillä on jalassa ökylenkkarit!, Tiihonen miettii Helsingin Sanomissa.

Artisti ymmärtää, miten kuva on syntynyt - onhan hän itse laulanut kappaleissaan leveästä elämästä.

- Ei se kuitenkaan tee musta huonoa ihmistä että mä tykkään veneillä ja ajaa kivaa autoa, josta mä oon haaveillut pienenä. En mä haluu ajaa tylsällä autolla vaan siksi, että muita ei vituttaisi, mies sanoo.

Mitä Cheekin jälkeen?

Tiihonen on kertonut tehneensä neljävuotissuunnitelman, josta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Mies ei kerro, mitä suunnitelmiin kuuluu, mutta uutta levyä hän ei aio enää tehdä.

Tiihonen on miettinyt, minkälaista elämä olisi ilman Cheekiä, mutta ajatuskin tuntuu hassulta.

- Tosi vaikeeta sanoo. Toisaalta en mä voi olla koskaan täysin tyytyväinen, koska ihmisen kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Jos ei olisi Cheekiä, niin tekisin varmasti omaa juttuani hiki hatussa tavalla tai toisella, esimerkiksi perustaisin yrityksen.

Suomen suurimman rap-artistin titteliä kantanut Tiihonen myöntää Cheekin roolin vaikuttaneen paljon häneen itseensä. Välillä tie on ollut yksinäinen.

- Nyt musta on tullut kuitenkin empaattisempi ja haluan myös auttaa muita. On tää ollut aika itsekeskeistä touhua tähän mennessä, tiedätsä että kaikki on pyörinyt mun ympärillä, Jarejarejarejare, mutta mä oon onnellinen, että oon muuttunut, Tiihonen kertoo Helsingin Sanomissa.

Lue myös: Cheek paljastaa: "En ole tehnyt ruokaa vuoteen"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat