Kuva: AOP

Ellen DeGeneresiä syytetään rasistiksi - syynä kuva Usain Boltista

17.08.2016 16:15 - Iiro Myllymäki

Talk show -juontaja oli muokannut itsensä juoksevan Usain Boltin reppuselkään.

Supersuosittu talk show -juontaja Ellen DeGeneres on joutunut rasismisyytösten kohteeksi Twitterissä julkaisemansa kuvan takia. DeGeneres tunnetaan sosiaalisessa mediassa humoristisista kuvista, joihin hän on liittänyt itsensä kuvanmuokkauksella.

Tällä kertaa nainen oli liittänyt oman kuvansa huippusuosituksi nousseeseen Usain Bolt -kuvaan, jossa mies nähdään hymyilemässä olympiajuoksun tiimellyksessä. Kuvassa DeGeneres nähdään Boltin selässä, ja kuvatekstiksi nainen on kirjoittanut: ”Näin hoidan asioitani tästä lähtien.”

Osa kuvan kommentoijista on nähnyt kuvan rasistisena, koska tummaihoinen Bolt laitetaan kuvassa pelkäksi kantojuhdaksi.

”Luulitko, että on hauskaa julkaista kuva, jossa ratsastat mustalla miehellä? Poista tämä rasistinen roska”, kirjoittaa MikeAllen_47-nimimerkkinen käyttäjä.

”Kuvan tarkoituksesta huolimatta tästä kuvasta tulee ikäviä mielleyhtymiä, koska sen julkaisija on rikas, valkoinen nainen”, kirjoittaa puolestaan emilypttrsn-nimimerkkinen käyttäjä.

DeGeneres itse puolustautui Metro-sivuston mukaan omalla kommentillaan: ”Olen hyvin tietoinen rasismista, jota maassamme on. Rasistisuus ei voisi olla kauempana minusta itsestäni.”

Myös monet Twitter-käyttäjät ryntäsivät puolustamaan juontajaa. Itse Usain Bolt uudelleentwiittasi kuvan, joten hänen ei ainakaan voi nähdä kuvasta loukkaantuneen.

Lue myös: Olympialaisia dominoivan Usain Boltin kuvasta nettihitti: "Niin nopea, että ehtii vaikka poseerata"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat