Kuva: Reija Saarinen

IS: Apulannan perustajajäsen Antti Lautala TMK-elokuvasta: "Siitä puuttui syvyys"

23.09.2016 07:19 - Reija Saarinen

Antti Lautala erosi Apulannasta vuonna 1994.

Antti Lautala, 39, on monelle melko tuntematon nimi. Todellisuudessa hän on kuitenkin suositun Apulanta-yhtyeen perustajajäsen. Hän ja Toni Wirtanen kun perustivat bändin yhteistuumin vuonna 1991.

Vuonna 1994 Lautala kuitenkin päätti jättää Apulannan taakseen. Syynä olivat muun muassa musiikilliset erimielisyydet.

- Olin ollut bändissä pitkään tyytymätön. Tuntui siltä, että biisit menivät jatkuvasti kaupallisempaan, siirappisempaan ja teinityttöjä kosiskelevampaan suuntaan, Lautala toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Apulannan jälkeen hän perusti Varjo-yhtyeen, jonka musiikki eroaa perusfiilikseltään Apulannan tuotannosta.

- Synkkä musiikki voi olla puhdistava kokemus. Jos sellaista kuuntelee, se ei tarkoita, että vetäisi itsensä hirteen.Se voi hyvällä tavalla tukea omia fiiliksiä.

"Ei syvyyttä"

7. syyskuuta sai ensi-iltansa Apulannan entisen basistin, Tuukka Temosen ohjaama Teit meistä kauniin. Se on elokuva, joka kertoo Apulannan syntyajoista.

Elokuvassa nuorta Lautalaa näyttelee Roope Salminen, jota Lautala ei tavannut ennen elokuvaprosessia. Hän myöskin näki elokuvan vasta ensi-illassa.

- Mua vähän häiritsi se, että Roope oli siinä leffassa vähän kuin koulukiusaaja. Erittäin macho tyyppi, joka puhuu muille vähän alentaen. Mielestäni en ole koskaan ollut sellainen, vaikka olenkin suorasanainen ja kärkäs.

Myös elokuvan tahti sai muusikolta kritiikkiä.

- En pitänyt siitä, että elokuva oli viihteellinen ja populistinen. Siitä puuttui kokonaan syvyys, Lautala sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lue myös: Arvostelu: Teit meistä kauniin on elokuva, joka onnistuu koskettamaan

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat