Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Pääskysaari puhuu avoimesti edesmenneestä isästään: "Olen ehkä hieman inhorealistinen"

24.09.2016 16:15 - Mika Parikka

Jenni Pääskysaaren isä kuoli 2000-luvun alussa. Hän havahtuu ajoittain siihen, että huomaa tekevänsä asioita kuten isänsä teki.

Jenni Pääsysaari julkaisi vastikään Mikko Kuustosen kanssa tehdyn kirjan Isän tyttö, tytön isä. Kirjassa Pääskysaari ja Kuustonen ovat ikään kuin toistensa tukihenkilöinä keskustellessaan. Nainen kuvaileekin kirjaa "kaverikirjaksi." Nainen kävi Radio Novan Vappu Pimiän vieraana Vapun Valtakunta -ohjelmassa. Keskustelu kääntyi uuden kirjan innoittamana Pääskysaaren isään.

Pääskysaaren isä kuoli 2000-luvun alussa. Ikävä ja kaipuu on tietenkin normaalia, mutta Jenni suhtautuun asiaan jopa hieman yllättävällä tavalla:

- Olen ehkä hieman inhorealistinen, mutta minulla ei ole tapana haikailla asioita, jotka eivät ole mahdollisia. Enemmänkin tulee sellaisia hetkiä, että havahtuu siihen, että on oppinut jonkun asian isältä. Yksi hetki oli sellainen, kun istuin keittiössä ja kuorin edellispäivän keitettyjä perunoita. Pilkoin ne pieniksi kädessäni ja laitoin lautaselle. Rupesin miettimään, että mistä olen tämänkin tavan tehdä paistettuja perunoita oppinut.

Tapa oli peräisin Jennin isältä. Vaikka Pääskysaari onkin realisti, eikä haikaile mahdottomuuksien perään, on kuitenkin yksi asia jonka nainen haluaisi toteuttaa edesmenneen isänsä kanssa:

- Isä oli hyvin kiinnostunut moottoripyöristä ja motocrossista. Välillä mietin, että olisi kiva, kun molemmat istuisivat oman moottoripyöränsä selkään ja käytäisiin ajelulla. 

Isän ja tyttären välinen suhde on erityinen. Etsiikö naiset isänsä kaltaisia miehiä?

- Uskon, että sillä miten isä tai muu vanhempi perheessä kohtelee tyttöä vaikuttaa siihen, millaisen kumppanin tytär kokee ansaitsevansa, Pääskysaari päättää. 

Lue myös: Jari Tervo paljastaa, kumpi avioliitossa määrää kaapin paikan

Lue myös: Maaret Kallio Anna-lehdessä: "Ulkonäköäni on arvosteltu rajusti"

Suosittelemme

Uusimmat