Kuva: AOP

Ensimmäistä lastaan odottava Nightwish-solisti: "En halua olla ylisuojelevainen äiti"

26.10.2016 12:45 - Reija Saarinen

Nightwish pitää vuoden 2017 taukoa.

Neljä vuotta sitten Nightwishin solistiksi pestattu Floor Jansen, 35, odottaa ensimmäistä lastaan. Floorin ja hänen muusikkomiehensä Hannes Van Dahlin pienokaisen on määrä saapua maailman ensi vuoden puolella.

Ajatus perheen perustamisesta syntyi, kun Nightwishin Tuomas Holopainen kertoi välivuositoiveestaan. Jansen ymmärsi, että hetki on nyt, jos koskaan, oikea.

- Tajusimme mieheni kanssa, että oikea hetki on nyt. Vuoden mittainen tauko kun ei ole muusikolle itsestäänselvyys, Floor kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Jo yli puolen välin ehtinyt raskaus on sujunut Jansenin mukaan yllättävänkin hyvin. Hän kutsuukin itseään onnekkaaksi naiseksi, sillä pahoinvointia ei ole ollut nimeksikään.

- Voin todella hyvin. Olen ehkä hieman väsyneempi kuin yleensä, mutta muuten en ole huomannut olossani mitään outoa. Pahoinvointiakaan ei ole ollut lainkaan. Ennen raskautta luin kauhutarinoita siitä, mitä kaikkea voi eteen tulla, mutta kohdallani mikään ei pitänyt paikkaansa, Jansen naurahtaa.

"En voi antaa 100 prosenttia"

Vuoden mittaisen tauon aikana Floor aikoo keskittyä ennen kaikkea perheeseen ja uuteen ihmeeseen. Siltikään musahommia ei ole täysin suljettu pois.

- Pidän siitä, että voin tehdä musiikkia silloin, kun minulla on sellainen tunne. Vuonna 2008 tein kappaleita norjalaisen Jørn Viggo Lofstadin kanssa. Kyseisiä kappaleita ei ole koottu vielä levylle, mutta se saattaa olla mahdollista tämän vuoden aikana.

ReVamp-yhtyeessä Jansenin ura sen sijaan päättyy.

- Tiedän, että meillä on edelleen faneja, mutta totuus on, että en pysty antamaan itsestäni 100 prosenttia. Siksi tämä on ainoa ratkaisu.

(kuva: AOP)

"En voisi palata takaisin Hollantiin"

Liittyessään Nightwishiin Jansen muutti Suomeen, tarkemmin sanottuna Pohjois-Karjalaan. Rakkaus ruotsalaiseen rokkariin vei kuitenkin rakkaaseen länsinaapuriimme. Sinne Jansen myös aikoo jäädä.

- Hollanti on ihana, mutta sen jälkeen, kun muutin Pohjolaan en ole edes kuvitellut palaavani takaisin. Kaipaan kyllä perhettäni ja ystäviäni, mutta en juuri muuta. Ruotsissa, kuten Suomessakin parasta on luonto ja puhdas ilma sekä tietenkin rauha. Sitä rakastan.

Mutta millainen äiti Jansen aikoo olla, ottaako suojelevaisuus vallan vai antaako hän lapsen kokeilla rajojaan vapaasti?

- Sitä on vaikea vielä sanoa. En haluaisi olla liian ylisuojelevainen, enkä myöskään liian ankara. Huomaan, että liian monet äidit pelkäävät lähes tulkoon kaikkea.

- Olen varma, että eteen tulee hetkiä, joina tunnen paniikkia ja pelkoa. Mutta tiedän myös, että tästä alkaa elämäni ihanin aika.

Lue myös: Raskasta joulua -kiertue tulee taas - mukana myös Nightwishin Floor Jansen

Kilpailut

Uusimmat