Kuva: AOP

Megatähtien tärkeimmät koe-esiintymiset koottiin yhteen - katso

27.12.2016 15:45 - Rea Tallgren

Tuoreella videolla nähdään muun muassa Harrison Ford.

Supersuositut Hollywood-tähdetkin ovat aina aloittaneet uransa jostakin. On ollut aika, jolloin kukaan ei ole tiennyt heidän nimiään ja he ovat joutuneet todistamaan, että heistä on uskottaviksi näyttelijöiksi kalliisiin elokuviin.

Tuoreelle YouTube-videolle on kerätty tietoa ja pätkiä tähtien merkityksellisimmistä koe-esiintymisistä. Video paljastaa esimerkiksi, että kun Harrison Ford (kuvassa yllä roolissaan Indiana Jones -klassikossa) aloitteli uraansa, ei hän meinannut millään saada itselleen kunnollista jalansijaa Hollywoodista. Jopa ensimmäisen isomman roolinsa jälkeen Fordilla oli ongelmia löytää hyväpalkkaisia, isoja rooleja. Ford toimikin siis lavastajana ja puuseppänä pitääkseen itsensä kiinni leivänsyrjässä.

Onneksi Ford oli sinnikäs; hänen tilaisuutensa koitti vahingossa. Yksi näyttelijä jätti tulematta Star Wars -elokuvan koekuvauksiin ja Fordia pyydettiin tuuraamaan tätä naisnäyttelijöiden vastanäyttelijänä. Ohjaaja George Lucas huomasi Fordissa potentiaalia ja pyysi tätä osallistumaan henkilökohtaiseen koe-esiintymiseen. Loppu on historiaa.

Toinen moisen onnenpotkun saanut oli Gabourey Sidibe, joka ei ollut koskaan näytellyt nähdessään avoimen haun Precious-elokuvan koekuvauksiin. Sidibe päätti silti osallistua koekuvauksiin, ja onnistuikin tyrmäämään kaikki kyvyillään. Precious-elokuva voitti useita palkintoja, ja myös Sidibe palkittiin suorituksestaan rankassa pääosassa, jossa hän esitti 16-vuotiasta, isälleen jo toista lasta odottavasta tytöstä. 

Yksi paikastaan auringossa ahkerasti taistellut on Sigourney Weaver, joka haki mukaan Alien-elokuvaan. Ohjaaja mietti pitkään, valitsisiko rooliin Weaverin, vai roolia myös hakeneen Meryl Streepin. Vihdoin ohjaaja päätti näyttää molempien naisten koe-esitykset valitulle yleisöille. Yleisön vastaus oli selvä; he halusivat rooliin Weaverin. Alienista tuli hurja hitti, joka nosti Weaverin viihdetaivaan kirkkaaksi tähdeksi. 

Katso muitakin tähtiä sisältävä video alta. 

Samaan kategoriaan menevät myös videot, joilla niin nuori Angelina Jolie kuin Jennifer Garner ja Tom Hankskin pistävät parastaan. Katso tuo video alta. 

Lue myös: Kuinka erilaiselta julkkikset näyttävät poseeratessaan ja ollessaan luonnollisia? Katso galleria

Lue myös: Sinkkuelämää-fanit, huomio! Kolmas elokuva tekeillä

Kilpailut

Uusimmat