Kuva: MRP Matila Röhr Productions

Järven tarina -elokuvan tekijöiltä uusi dokumenttielokuva - katso traileri pelastajien arjesta

25.01.2017 11:44 - Anna Hopi

17. maaliskuuta elokuvateattereihin tulee elokuva Neljä elementtiä - maa, vesi, ilma, tuli.

Lähes 190 000 katsojaa keränneen Järven tarina -elokuvan tekijätiimi on saanut valmiiksi uuden dokumenttielokuvan. Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli saa ensiesityksensä DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla Helsingissä 28. tammikuuta. Dokumentti tulee elokuvateattereihin 17. maaliskuuta.

Matila Röhr Productionsin dokumenttielokuva Neljä Elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli on matka neljään klassiseen elementtiin elokuvan neljän päähenkilön kautta. Suomalaisella vapaasukeltaja Johanna Nordbladilla on hallussaan maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla. Itävaltalainen geologi Georg Zagler on kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa. Tuli-elementtiä edustaa espanjalainen katastrofialueiden pelastus- ja palomies Pako Rivas. Itävaltalainen base-hyppääjä ja varjoliitäjä Philipp Halla edustaa ilmaa.

Näille ihmisille äärimmäiset olosuhteet ovat arkipäivän työmaa. Ihmisten pelastaminen tulipaloista, maanjäristyksistä tai muista luonnonkatastrofeista on kutsumusammatti, jolla on elämää suurempi merkitys. Dokumentin on ohjannut Natalie Halla ja elokuvan äärimmäisen kauniista kuvauksesta vastaa Teemu Liakka, jonka käden jälkeä on voinut aiemmin ihailla esimerkiksi Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi dokumentiksi nousseessa Järven tarinassa (2016). Kertojaäänenä kuullaan Turkka Mastomäkeä.

Katso elokuvan traileri alta.

Lue myös: Järven tarinasta kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva!

Kilpailut

Uusimmat