Kuva: Senja Rapila

Lapsesta saakka kasvissyöjänä ollut Mira Luoti: "En käy sättimään muita"

18.03.2017 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Luoti ei osaa sanoa, miksi liha jäi lapsena lautaselle.

Laulaja Mira Luoti, 39, on ollut kasvissyöjä suurimman osan elämästään. Vaikka valinta tapahtui jo lapsena, oli se silti täysin hänen oma päätöksensä.

- Itse olen ollut kasvissyöjä 3-4-vuotiaasta, ja ihan itse sen tieni valitsin. Se alkoi ihan sillä tavalla, että pienen aina poimin lihat pois lautaselta, sillä en vain halunnut syödä niitä, Luoti kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Selkeää syytä toiminnalleen Luoti ei osaa sanoa.

- Olen usein koittanut miettiä, että mitähän olen pienessä mielessäni kelannut, mutta vaikea sanoa.

- Mutta on minusta tosiaan olemassa sellaisia kuviakin, että olen nukahtanut jauhelihakeiton ääreen. Olen eka itkenyt ja sitten nukahtanut. Jossain vaiheessa äiti sitten antoi periksi ja totesi, että kyllä tuo tyttö taitaa olla kasvissyöjä, Luoti naurahtaa.

Myöhemmin, kun ikää karttui ja tietoisuus lisääntyi, tajusi Luoti ettei todellakaan halua syödä eläinystäviään. Jouluisesta perinteestäkin seurasi aina mökötys.

- Naapurin eläimiä kun hoidin, niin mietin aina, että en minä kaveria haluaisi syödä. Äiti osti aina jouluksi naapurin kasvattaman possun ja aina minä siitä murjotin.

- Nykyään ajattelen kuitenkin niin, että sekin on ollut luomulihaa. Yritän aina muistaa, että jokainen meistä voi tehdä niitä asioita omalla, parhaaksi katsomallaan tavalla. En esimerkiksi käy sättimään, jos joku syö lihaa.

Lue myös: Mira Luoti tulevasta levystään: Energisempää menoa on luvassa

Kilpailut

Uusimmat