Kuva: Mikko Räsänen

Mokoman laulaja Me Naisissa: Koulukiusaajat virtsasivat päälle, pakottivat nielemään muttereita

23.03.2017 11:15 - Senja Rapila

Marko Annala on kokenut lapsuudessaan rajua koulukiusaamista, joka on jättänyt ikuiset arvet.

Muusikko Marko Annala on suomalaisyhtye Mokoman pitkähiuksinen laulaja. Ärjyltä näyttävän miehen takana on kuitenkin rankka menneisyys, josta hän on kertonut Me Naiset -lehden haastattelussa.

Me Naiset kertoo, että Annala oli nuorena poikana koulukiusattu. Hän on käsitellyt asiaa terapiassa, eikä lääkäri ole suositellut, että hänen kannattaisi muistella lapsuuden rankkoja kokemuksiaan. Hän kuitenkin halusi muistella niitä tässä kuussa ilmestyvän esikoisromaaninsa takia. 

- Muistin kehossani, miltä tuntui olla ihan yksin 12-vuotiaana. Oli hurjaa kokea sellaiset tunteet uudelleen, ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, hän kertoo Me Naisille.

Kun hän sai romaanin muotoon puetun Värityskirja -nimisen teoksen käteensä ja sai ensimmäiset kiitokset siitä, hän ymmärsi, että vanhojen muistelu kannatti.

- Voi olla, että joku kiusattu saa voimaa tarinastani ja jaksaa huomiseen, tai vielä pidemmällekin. Ei minulla ollut velvollisuutta kertoa, mutta oikeus on. 

"Panivat nielemään muttereita"

Annalan koulukiusaamishelvetti alkoi, kun hän vaihtoi seitsemännellä luokalla pienestä kyläkoulusta Joutsenoon. Hän oli ainoa uusi poika, kun muut olivat käyneet yhdessä koulua jo kuuden vuoden ajan. Kiusaajat eivät olleet luokkalaisia, vaan pari kolme vuotta vanhempia poikia.

- He pakottivat minut suihkuun ja piilottivat vaatteeni tai istuttivat vesilätäkköön kaikkien nähtäväksi. Kerran he panivat minut nielemään muttereita, kun eivät onnistuneet virtsaamaan päälleni, Annala kertoo Me Naisissa.

Opettajilta Annala ei saanut apua missään vaiheessa.

- Osa opettajista sulki silmänsä tietoisesti. Ehkä he pelkäsivät. Kiusaajani olivat hurjia kavereita: yksi heistä heitti opettajan lasiovesta sisään. Ihmettelen vieläkin, miksei kukaan puuttunut asiaan.

- Ainoat aikuiset, jotka puuttuivat, olivat sijaisia. He näkivät, että jotain on vialla. Mutta kun he kysyivät minulta kiusaamisesta, kielsin pelokkaana kaiken. 

Lähde: Me Naiset

Lue myös: Voice of Finland -tähti paloi loppuun: "Ihmistä ei voi venyttää loputtomasti"

Lue myös: Anssi Kela versioi 80-luvun iskelmäklassikon - kuuntele Minä olen muistanut

Kilpailut

Uusimmat