Kuva: Mikko Räsänen

Retroperjantai saa uuden juontajan - ysäritähdestä Oku Luukkaisen aisapari

26.03.2017 18:57 - Mikko Räsänen

Suomen tunnetuimpiin ysäritähtiin kuuluva Waldo aloittaa Retroperjantain toisena juontajana.

Waldo's People -yhtyeen keulahahmo Waldo tekee uuden aluevaltauksen, kun hän aloittaa Radio Novan Retroperjantain toisena juontajana Oku Luukkaisen rinnalla. Oku on uudesta kollegastaan innoissaan.

- Waldo suomalaisen ysäridancen iso nimi ja esikuva. Hänellä on tuhansia tarinoita ysäriskenestä, sen artisteista, bileistä ja kappaleista. Upeaa saada hänet mukaan Retroperjantaihin soittamaan loistavaa musiikkia ja jakamaan noita tarinoita ohjelman kuulijoille, Oku kehuu.

Vaikka Oku on uudesta juontajasta innoissaan, niin vielä enemmän intoa tuntuu puhkuvan Waldo itse. Hän ei malta odottaa, että pääsee ääneen taajuudelle.

- En voi vieläkään ymmärtää ja uskoa että se oikesti tulee tapahtumaan. Onhan tämä nyt ihan huikea homma ja olen tottakai todella otettu, että pääsen tekemään näin järjettömän suosittua ohjelmaa, Waldo sanoo ja myöntää, että hänen on yhä vaikea uskoa tapahtunutta todeksi.

- Kun Oku kysyi minulta asiaa, olin ja olen edelleen varma että tämä on joku Radio Novan piilokamera. Olen käynnyt nyt kaksi kertaa tutustumassa Radio Novan studioon ja koko ajan on ollut sellainen tunne, että minua kuvataan salaa, kun sekoilen spiikkien kanssa. Studio on kuin avaruusaluksen komentosilta. Yritän suoriutua parhaani mukaan niitten kaikkien nappuloiden ja nippeleiden kanssa.

Oku kertoo, että toiselle juontajalle on tarvetta jo ihan käytännön syistäkin.

- Teen dj-keikkoja ympäri Suomea ja välillä keikka ja Retroperjantai-lähetys olisivat menossa päällekäin. Sellaisia tilanteita varten on hyvä olla toinen juontaja.

- Jos joskus en pääse itse lähetykseen, haluan olla varma, että yleisö saa silloinkin parasta. Waldon tultua mukaan, voin olla noissakin tilanteissa huoleton. Show on hyvissä käsissä, Oku sanoo.

Waldolle Retroperjantai on hyvinkin tuttu jo entuudestaan. Hän on vieraillut ohjelmassa useasti ja tuntee myös ohjelman yli 40 000 fanin facebook-yhteisön.

- Kun katsoo ihmisten päivityksiä ja kuvia Retroperjantain facebook-sivulla ja instagramissa, niin aika nopeasti tajuaa, ettei tässä ole kyse pelkästä radio-ohjelmasta vaan läpi maan leviävästä ilmiöstä. Se miten kuulijat valmistautuvat joka perjantai ohjelmaa on häkellyttävää, upeaa ja mahtavaa, Waldo kertoo.

Oku kertoo, että haluaa Waldon kädenjäljen näkyvän ohjelmassa muutenkin kuin juontoina. Hän ei esimerkiksi aio sanella, mitä Waldon pitää soittaa silloin, kun tämä on yksin tuuraamassa Okua. Waldo tosin arvelee, ettei noiden iltojen musiikkityyli tule poikkeamaan radikaalisti Okun isännöimistä illoista. Voi toki olla, että esimerkiksi Bushmanin No One Else ei tule soimaan ihan yhtä usein kuin Okun vetämissä lähetyksissä. 

- Meillä on Okun kanssa aika samanlainen maku ysärihittien suhteen, vaikka toki haluan tuoda vähän omaa kulmaa soitettaviin biiseihin. On hieno homma, että saan itse päättää soitettavat kappaleet. Omat ysärisuosikkini olen jossain vaiheessa tainnut paljastaa Retroperjantain kuuntelijoille, mutta niitä ovat esimerkiksi Leila K:n Electric, Scooterin Fire, 2 Unlimitedin Real Thing, E-Typen Angels Crying sekä Love Message, Waldo kertoo esimerkkeinä kappaleista, joita hänen lähetyksistään voi bongailla.

Vaikka juontajien musiikkimieltymykset osuvatkin yhteen, niin muuten lähetykset tulevat olemaan erilaisia silloin, kun Waldo on puikoissa.

- Tulee aivan varmasti olemaan erilainen kuin Okun vetämänä. Minulla on niin isot saappaat täytettävänä ettei matkimiseen ole järkeä lähteä. Teen ohjelmaa omana itsenäni ja toki juttua varmasti riittää kulissien takaakin, koska suurin osa soitettavista artisteista ja bändeistä on ystäviäni ja monen kanssa kierretään keikkoja yhdessä edelleenkin, Waldo kertoo.

- Ensimmäisessä lähetyksessä aion soittaa ainakin yhden pilapuhelun jollekkin bändille. Nähtäväksi jää moikkaavatko minua seuraavan kerran backstagella kun törmätään. Jännittää niin pirusti tuo ensimmäinen lähetys. Toivottavasti ihmiset ovat minulle armollisia. Kaiken positiivisen palautteen voi lähettää Retroperjantain facebook-sivulle, mutta negatiivisen voi työntää vaikka naapurin postiluukusta sisään, Waldo kertoo nauraen.

Tässä vaiheessa idea on se, että Waldo tulee ensisijaisesti juontamaan Retroperjantaita silloin kun Oku on estynyt. 

Kuullaanko jossain vaiheessa lähetyksiä, joissa molemmat ovat yhdessä?

- Aivan varmasti kuullaan, Oku lupaa.

- Kun saadaan Waldon kaltainen tyyppi mukaan, voin entistä helpommin miettiä kaikkia hulluja tempauksia. Esimerkiksi kun viime vuonna teimme mammuttilähetyksen, joka jatkui aamuyöllä puoleen viiteen asti, oli se yksin vedettynä aika iso ponnistus. Mutta jos studiossa olisi ollut juontajapari mukana, olisi lähetystä voinut ehkä jatkaa vieläkin pidempään, Oku kertoo.

Tarkoittaako tämä, että tuollaisia erikoislähetyksiä on tulossa lisääkin?

- En paljasta mitään. Tai sanotaan sen verran, että aika monia hienoja suunnitelmia on tälle vuodelle, joten kannattaa pysyä kuulolla, Oku vihjaa.

Kilpailut

Uusimmat