Kuva: Senja Rapila

IS: Vain elämää -kauden kohukappaletta ei julkaista missään muodossa - kuullaan vain ohjelmassa

12.04.2017 07:45 - Senja Rapila

Yö-yhtyeen Joutsenlaulu on herättänyt suuren kiistan, joka on kääntynyt kappaleen tekijän Jussi Hakulisen voitoksi.

Aiemmin kerroimme siitä, että Yö-yhtyeen entinen muusikko ja sanoittaja Jussi Hakulinen on kieltänyt Yö-yhtyeen Joutsenlaulu-kappaleen cover-version julkaisemisen missään muodossa. Kappale kuullaan tulevalla Vain elämää -kaudella Olli Lindholmin päivänä, Samu Haberin esittämänä.

Nyt Ilta-Sanomat uutisoi, että Warner Music -levy-yhtiötä edustava, Vain elämää -kappaleiden julkaisusta vastaava Asko Kallonen on kertonut, ettei kappaletta tulla julkaisemaan striimattavaksi tai äänitteenä Hakulista kunnioittaen.

Tämä tarkoittaa sitä, että kappaletta ei julkaista esimerkiksi Spotifyssä muiden kappaleiden tavoin. Kappale poistetaan kokonaan levityksestä ja se kuullaan pelkästään Vain elämää -ohjelmassa Lindholmin päivänä.

- Kunnioitamme kappaleen kirjoittaneen Jussi Hakulisen tahtoa, Kallonen on kommentoinut IS:lle.

Kallosen mukaan kappale voitaisiin kiellosta huolimatta julkaista, koska sävellys ja sanoitus esitetään muuttamattomina. Kappaleiden cover-versiot kun eivät tarvitse alkuperäisen tekijän lupaa. Mikäli kappale oltaisiin kirjoitettu täysin uusiksi, olisi se tarvinnut alkuperäisen tekijän luvan julkaisuun.

Espanjan aurinkorannikolla kuvattu Vain elämää -sarjan kuudes tuotantokausi alkaa 21. huhtikuuta. Siinä nähdään seitsemän tähtiartistia Irina, Tiktak-yhtyeessä laulanut Petra, Robin, Nikke Ankara, Samu Haber, Olli Lindholm ja Laura Voutilainen. Sarja alkaa Olli Lindholmin päivällä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös: Seiska: Vain elämää loppuu ensi syksynä komeasti - mukana edelliskausien tähtiä!

Lue myös: Nikke Ankara murtui Vain elämää -kuvauksissa: "Olisin halunnut lähteä menemään"

Lue myös: Jannika B värjäsi hiuksensa - esittelee lopputuloksen Instagramissa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat