Kuva: Senja Rapila

Aki Tykki kappaleiden kirjoittamisesta: "Joskus olen miettinyt jotain tiettyä fania"

16.06.2017 14:15 - Reija Saarinen

Tykin mukaan kohtaamiset fanien kanssa sujuvat pääasiassa aina hyvin.

Vuonna 2001 perustetulla Happoradiolla on takanaan pitkä ja maineikas ura. Vuosien aikana yhtye onkin saanut itselleen laajan ja pysyvän fanikunnan.

Laulaja Aki Tykin, 41, mukaan fanikohtaamisista parhaiten ovat jääneet mieleen ne hetket, joissa tunteet ovat olleet erityisen pinnassa.

- On ollut muutamia sellaisia tapauksia, että hyvinkin nuori ihminen on tullut itkien halaamaan ja kertonut, että me olemme pelastaneen hänen elämänsä. Niitä juttuja on vaikea ylittää millään. Sen jälkeen ei juurikaan levyarvostelut paina, Tykki toteaa.

Aki Tykki kuvattuna Hernesaaren rannassa. (kuva: Senja Rapila)

- Se suurin motivaatio tulee sieltä, että jossain syvällä tuntee ehkä auttaneensa jotakin ihmistä. Tavallaan ne ihmiset on läsnä, kun kirjoitan tekstejä. Välillä mietin, että tämä menee jonkun kuulijan sydämeen ja tuo toivoa.

Tykki myöntääkin, että toisinaan biisiä kirjoittaessa mieleen tulee jokin tietty henkilö, joku jolle kappale saattaa merkitä paljonkin.

- Joskus olen miettinyt, ihan jotain tiettyä fania ja pohtinut, että mitähän mieltä hän on tästä rivistä. Sitten olen kyllä tajunnut, että en minä voi sellaisia ruveta kelailemaan, koska ei se vaan toimi niin. 

Aki Tykki kuvattuna Hernesaaren rannassa. (kuva: Senja Rapila)

Fanien kanssa Tykillä ei juurikaan ole ollut ongelmia. Toisinaan ikäviä tilanteita aiheuttavat liian lähelle pyrkivät naisihmiset.

- Tietyn ikäiset rouvashenkilöt käyvät toisinaan aika reippaasti päälle. Se on sellaista, että jos itse kävisin vastaavasti johonkin naisartistiin kiinni, niin poliisit kantaisivat minut pois. Se on onneksi kuitenkin todella harvinaista, ei mikään ongelma, Tykki painottaa.

Aiemmin kerroimme, että Tykki myöntää olevansa aikamoinen herkkis. Tuon jutun pääset lukemaan täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat