Kuva: YouTube

Näyttelijä Tom Hardy julkaisi suunnattoman koskettavan kirjoituksen kuolleelle koiralleen - lue

13.06.2017 19:15 - Katariina Auvinen

"Kiitos, että valitsit juuri meidät perheeksesi", mies muun muassa kirjoittaa koiralleen omistamassa tekstissä.

Kun englantilainen näyttelijä ja käsikirjoittaja Tom Hardy, 39, juoksi kuusi vuotta sitten pilkkopimeällä tiellä pienen vauhdikkaan mytyn perässä, ei hän tiennyt, kuinka paljon hän tulisi tätä rakastamaan. Mytty osoittautui kulkukoiran pennuksi. Tuosta hetkestä lähtien rakas karvakorva kulki Hardyn mukana kaikkialle, myös punaiselle matolle hänen kanssaan. Koira sai nimen Woodstock.

Nyt näyttelijä on kokenut sen surun, jota kukaan koiranomistaja ei haluaisi ikinä ajatella. Woodstock menehtyi taisteltuaan puoli vuotta aggressiivistä monilihastulehdusta vastaan. Koiransa kunniaksi Hardy julkaisi yhdeksänminuuttisen slideshown heidän yhteisistä hetkistään. 

Hardy on saanut paljon kannustavia ja osaaottavia kommentteja sosiaalisen median kautta ympäri maailmaa.

"Sinä osasit vain rakastaa" 

The Revenantissa ja Inceptionissa näytellyt Hardy on surullinen ystävänsä poismenosta, mutta samalla myös äärettömän kiitollinen niistä kuudesta vuodesta, jotka he jakoivat yhdessä. Hän kirjoitti koiralleen uskomattoman kauniin kirjeen, jonka julkaisi netissä. Hardyn edustaja on vahvistanut kirjeen todella olevan Hardyn käsialaa. 

Suomensimme kirjeen vapaasti alle. 

"Kun ensimmäisen kerran näin koirani, hän juoksi keskellä tietä. Olimme ajamassa Peachtreetä pitkin Atlantassa. Laittomat-elokuvan kuvaukset olivat siltä päivää ohitse. Pieni koira oli 11 viikkoa vanha koditon pentu. Voi ei, ajattelin. Koetin mitään ajattelematta saada koiraa kiinni vilkkaalla tiellä, tietämättä edes, onko se koira. Katsoin sen juoksentelevan ympäri tietä, vilistäen nopeasti ohi suihkivien rekkojen ja autojen seassa samalla, kun lurppakorvat hyppivän auton valojen edessä. Tuossa koirassa on sitä jotain, ajattelin jo silloin. En erottanut minkä rotuinen se oli, näin vain nuo kaksi lurppakorvaa, jotka hyppivät tasaisesti samaan tahtiin.

Pieni karvaturri oli niin nopea, etten saanut sitä kiinni. Vislasin niin kovaa kuin vain pystyin. Samassa hetkessä mytty pysähtyi ja katsoi minuun. Se juoksi suoraan kohti. Pimeässä näin ja kuulin vain murinan ja hampaiden välkähdyksen. Hitto, tämä ei ole koira, ajattelin. Ojentauduin kuitenkin pimeässä ottamaan karvasta kiinni, varmana siitä, että tulisin purruksi.

Nostin pehmeästi niskasta karvaisen mytyn kasvojeni eteen, osoittaen samalla kännykän valolla myttyä kohden. Näin ruskeiden silmien katsovan minua kohden, niin kauhuissaan ja hiljaisena. Kun nostin pennun autoon ja pidin sitä olkapäätäni vasten, se nukahti siihen ja rentoutui. Annoin sinulle nimeksi Woodstock. Koira oli niin likainen kun löysin hänet, ja niin olin myös minäkin, kun olit sylissäni. Veimme heti sinut eläinhoitolaan, jossa sinut pestiin ja ostimme tavaroita, joita koira tarvitsee. En ikinä unohda sitä iltaa. 

Woody saapui Englantiin karanteenin jälkeen. Jätin hänelle ennen karanteenia oman paitani. Hän ei ollut unohtanut minua karanteenin aikana, ja kun vislasin, hän juoksi heti minua kohden. Ensimmäisenä päivänä menimme piknikille ja hyppäsimme kaikki järveen. Woody myös. Sinä päivänä oli selvää, ettet osannut uida. Raahasin sinut rannalle. 

Woody oli enkeli ja minun paras ystäväni. Kävimme läpi niin paljon asioita yhdessä. Vaimoni Charlotte teki paljon työtä sen kanssa, että koira ei kärsisi eroahdistuksesta. Silloin, kun Charlotte oli raskaana, Woody vartioi häntä ankarasti. 

Woody on ollut niin monessa mukana, punaisella matolla tai kuvauksissa. Se ei ollut ikinä vihainen, se osasi vain rakastaa. En yleensä puhu yksityiselämästäni, mutta Woody vaikutti niin moneen ihmiseen, että tunnen sen velvollisuudekseni kertoa tästä. Olen toisaalta todella surullinen, mutta toisaalta kiitollinen yhteisistä hetkistä.

Ystäväni sanoi minulle kerran, että Woody oli ainutlaatuinen, tähti joka loistaa kirkkaimpana. 

Kiitos Woody, että valitsit meidät. Rakastamme sinua aina ja olemme kiitollisia yhteisestä ajasta. Näemme sitten toisella puolella, kun sen aika on. " 

Lue myös: Saksanpaimenkoiranpennusta nettijulkkis - yritettiin kouluttaa poliisikoiraksi, oli liian kiltti

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat