Kuva: YouTube

Tänään tv:ssä: Ristiriitaisen vastaanoton saanut draamaelokuva pureutuu vaikeaan isäsuhteeseen

14.07.2017 07:15 - Emmi Moilanen

The Tree of Life näyttää katsojalle sukukertomuksen isän ja pojan välisestä, monimutkaisesta suhteesta.

The Tree of Life – Elämän puu on amerikkalainen draamaelokuva, joka kertoo 50-luvulla Texasin pikkukaupungissa asuvan perheen esikoispojan elämästä ja hänen monimutkaisesta isäsuhteestaan. Elokuvan aikana katsoja saa huomata, kuinka monipolvinen ja rikkonainen isän ja pojan tarina voikaan olla.

Vuonna 2011 ensi-iltansa saaneessa, elämää ylistävässä sukukertomuksessa nähdään myös surrealistisia ja tieteiselokuvamaisia elementtejä. Terrence Malickin ohjaaman elokuvan päärooleja tähdittävät Brad Pitt, Sean Penn ja Jessica Chastain.

Elokuvan ensiesitys nähtiin Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2011. Erikoisen ensimmäisestä näytöksestä teki se, että elokuva sai katsojiltaan hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Osa yleisöstä taputti ja hurrasi, kun taas toiset osoittivat pettymystään buuaamalla. Kaikesta huolimatta Elämän puu kuitenkin palkittiin elokuvajuhlien arvostetuimmalla palkinnolla, Kultaisella palmulla.

Viime vuonna Elämän puu äänestettiin BBC:n tekemässä kyselyssä tämän vuosisadan seitsemänneksi parhaaksi elokuvaksi. Kansainvälisessä raadissa oli lähes 180 elokuva-asiantuntijaa antamassa äänensä.

Katso elokuvan traileri alta.

The Tree of Life – Elämän puu

Fox

21.00

Lue myös: Brad Pitt on todella hoikassa kunnossa - katso tuoreet kuvat

Kilpailut

Uusimmat