X-Factor -tuomari Mikael Gabriel kilpailuun hakeville: "Ei epäonnistumista tarvitse pelätä"

22.07.2017 09:45 - Senja Rapila

Myös räppäri on osallistunut nuorena laulukilpailuun, eikä se mennyt toivotusti. Sen vuoksi hän rohkaiseekin, että epäonnistuminen opettaa.

Tulevan X-Factor -kauden tuomareina nähdään Michael Monroe, Saara Aalto, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel. Tuomareista Mikael Gabriel oli Radio Novan Kesäiltapäivän ja juontaja Esko Eerikäisen vieraana viime viikolla, ja puhui tulevasta pestistään.

Vaikka Mikael toivoo, että kaudelle osallistuisikin paljon räppäreitä, kokee hän pystyvänsä auttamaan myös laulajia.

- Kyllä ne laulajat ja ylipäätänsä tekstin kirjoittaminen ja sovittaminen, pystyn tuomaan niihin kaikkiin joillekin jotain, Mikael kommentoi Radio Novan Kesäiltapäivän haastattelussa.

Hän ei koe, että olisi ohjelmassa tuomarina, vaan haluaa valmentaa tulevia tähtiä.

- En ehkä katso tätä X-Factoria niin, että oltaisiin tuomareita. Ollaan enemmän valmentajia.

Entä millaisia terveisiä Mikaelilla on hakijoille?

- Mikael mietti 16-vuotiaana tuota samaa kysymystä yksin Hyrynsalmella neljän seinän sisällä. Olin aina rohkea jätkä jo silloinkin, mutta sain sitten rohkeutta kerättyä ylipäätänsä siihen, että aloin puhua huostaanottopaikassani siitä, että haluaisin Idolsin koelauluihin.

- Hirveän paljon sinne halusin, sitten pääsin sinne ja vituiks meni. Mutta kivaa oli! Kymmenen vuotta myöhemmin tässä sitä ollaan. Jos tulet sinne ja vaikka epäonnistut, ei sitä tarvitse pelätä. Se voi olla juuri se onnistuminen minkä tarvitset.

Voit kuunnella koko Mikael Gabrielin haastattelun yläpuolelta.

Kuuntele Radio Novan Kesäiltapäivää ma-to klo 14-18.

X Factor Suomen koelaulut ovat Helsingissä syyskuun lopussa 2017. Kilpailijahaku on nyt alkanut ja päättyy 31.7.2017. Mukaan voivat hakea kaikki vähintään 16 vuotta tänä vuonna täyttävät laulajat ja lauluryhmät. Yläikärajaa ei ole. Täytä hakemuksesi täällä!

Michael Monroe on myös aiemmin kertonut Voice.fi:n haastattelussa, että hän haluaa mieluummin valmentaa kilpailuun osallistujia kuin arvostella heitä. Voit lukea koko Monroen haastattelun täältä.

Lue myös: Robinin mahtava lavakarisma saa hymyn huulille - katso kuvakooste keikalta

Kilpailut

Uusimmat