Kuva: AOP, Tiia Haverinen

Muistatko Salattujen elämien Sofian? Näyttelijä päätyi vahingossa yrittäjäksi

06.08.2017 21:15 - Bauer Media / Henna Koste

Tiia Haverisen yrityksellä pyyhkii hyvin, mutta nainen hinkuu toisinaan myös näyttelemään.

Tiia Haverinen muistetaan Salatut elämät -sarjan kokeilunhaluisena Sofia Salinina. Tuolloin hänen sukunimensä oli vielä Ilmanen. Vaalea kaunotar jätti sarjan vuonna 2008. 

- Olin silloin Kallion lukiossa ja koulunkäynti kärsi niin pahasti, että halusin hoitaa sen loppuun, 26-vuotias Haverinen kertoo.

Lukion jälkeen hän sai roolin Kotikadusta. Hän näytteli pari vuotta Susanna Blomia.

Viime vuosina Haverinen on ollut vain oma itsensä. Hän tekee vantaalaisessa kauneushoitolassa pikkutarkkaa työtä. Hoitolan tuolissa makaa asiakas, jolla on kohta näyttävät ripsienpidennykset.

Kauneusyrittäjäksi Haverinen päätyi sanojensa mukaan vahingossa. Vuosi oli 2011.

- Olin suunnitellut, että hakisin johonkin opiskelemaan, mutta sitten minulle tuli mahdollisuus tehdä ripsenpidennyksiä. Ajattelin, että niitä voisi tehdä jonkin aikaa, kunnes keksisin mihin kouluun haluaisin hakea, hän kuvailee.

Asiakkaita alkoi kuitenkin tulla koko ajan enemmän ja enemmän, siksi Haverinen tekee edelleen ripsiä. Lisäksi hän on ottanut haltuunsa myös suositun microblanding-tekniikan.

Paluu kameran eteen?

Yrittäjyyden parhaiksi puoliksi nainen nostaa vapauden ja rentouden.

- On niin ihanaa, kun kukaan ei ole kyttäämässä touhujani tai kertomassa miten tulisi tehdä, vaan saan itse vastata kaikesta. Asiakkaani ovat huippukivoja ja osa heistä on käynyt luonani jo kuusi vuotta, Haverinen intoilee.

Kesällä kauneusgurulle riittää kysyntää. Hän kertoo, että töitä olisi niin paljon kuin vain jaksaisi tehdä. Yrittäjä on kuitenkin osannut ottaa myös lomaa ja viettänyt aikaa mökillä miehensä ja lapsensa kanssa. Kesään kuului myös reissu Barcelonaan.

Silloin tällöin tulee hetkiä, kun nainen haaveilee näyttelijän töistä.

- Kyllä aina välillä tulee hirveä hinku päästä taas näyttelemään, mutta en kyllä yhtään tiedä vielä, mikä minusta tulee isona, iloinen kaunotar pohtii.

Tiia Haverinen ja hänen miehensä saivat lapsen vuonna 2014. (kuva: Tiia Haverinen)

Lue myös: Salatut elämät -näyttelijä jättää Suomen taakseen: "Onko tämä unta?!"

Kilpailut

Uusimmat