Kuva: Henna Koste

Marco Bjurström tasa-arvoisuuden vastustajista: "Pelko aiheuttaa aggressiivista käytöstä"

16.08.2017 11:15 - Bauer Media / Henna Koste

Mies iloitsee, että tasa-arvoisuudessa on otettu isoja harppauksia vuosien varrella.

Marco Bjurströmillä on kädet täynnä töitä. Mies ohjaa Helsingin kaupunginteatterin Prinsessa Ruusunen - paluu tulevaisuuteen -musikaalin, joka saa ensi-iltansa joulukuussa. Musikaalissa esiintyy kirjava joukko nuoria, joista moni on ensimmäistä kertaa näyttelemässä. Mies iloitsee siitä, että erilaisuus saa näkyä lavalla. Sama pätee myös jatkuvasti tasa-arvoisempaan maailmaan. 

- Maailma menee isossa kuvassa oikeaan suuntaan, mutta se tietenkin aiheuttaa aina vasta-aaltoja, että toiset säikähtää ja pelkää. Se on juuri se pelko, joka siellä toisella puolella aiheuttaa aggressiivista ja negatiivista käytöstä, Bjurström toteaa.

Hän huomauttaa, että isoin muutos on tullut sosiaalisen median myötä. 

- Jokaisella on helpompi saada oma äänensä kuuluville. Se, kuinka suuren yleisön se saavuttaa on eri asia. Jos on hurja tarve sanoa jotain hyvässä ja ikävä kyllä pahassakin, siihen löytyy kanavia helpommin, hän sanoo. 

Myös sukupuolenkorjausprosessit ovat olleet isosti esillä viime vuosina.

- En voi käsittää, miltä se tuntuu, jos kokee olevansa väärässä kropassa. Jos niin kokee, ja muutos on mahdollinen, niin minkä takia hyvänen aika, sitä ei korjaisi turvallisesti. Ei se ole minulta pois, Bjurström kannustaa. 

Mies pohtii, että ihmiset usein tuomitsevat asioita, jotka eivät liity heihin millään tavalla. 

- On tietty hyvä, että noin isoja päätöksiä pohditaan tarpeeksi kauan, ettei se ole hetken mielijohde. En usko, että se kenellekään päätöksen tehneelle on ollut sitä, Bjurström sanoo.

Lue myös: Marco Bjurström avoimena äitinsä kuolemasta HS:lle: "Hän menehtyi pelkuruuteensa"

Kilpailut

Uusimmat