Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Niina Backman romahti kyyneliin haastattelun jälkeen: "Pelko koskettaa itseäkin"

25.08.2017 12:30 - Katariina Auvinen

Radio Novan viikonlopussa kuullaan vaimonsa menettäneen Tommy Hellstenin tarina.

Radio Novan Viikonloppu-ohjelmaa juontava Niina Backman muistelee haastattelua, jonka hän teki terapeuttina ja kirjailijana toimivan Tommy Hellstenin kanssa vuosia sitten. Silloin mukana olivat myös Backmanin oma mies, Lorenz, sekä Hellstenin vaimo, Carita. Valitettavasti Hellsteniä kohtasi suuri suru tämän kesän kynnyksellä, kun hänen vaimonsa kuoli äkillisesti. 

Tulevana sunnuntaina Viikonlopun vieraana kuullaan Tommy Hellstenin mietteitä kuolemasta sekä hänen omia selviytymiskeinojaan. Haastattelu sai juontajankin kyyneliin. 

-Koko haastattelu käsitteli samoja aiheita, jotka koskettavat itseäkin, näitä ovat muun muassa pelko, epävarmuus ja toisen menettäminen. Hellsten kertoi tapahtuneesta niin läsnä olevana, että haastattelun jälkeen tulivat kyyneleet, Backman kertoo. 

Vaikka haastattelu käsitteli rankkoja aiheita, Backmania ilahduttaa, että tuokiosta paistoi läpi kuitenkin valo ja puhdas toivo.

-Hellsten antoi toivoa siihen, että kaikesta voi selvitä, jopa niinkin vaikeasta asiasta kuin oman puolison menettämisestä, Backman pohtii. 

Viikonlopun haastattelu liittyy myös viikon päästä alkavaan rohkeus-teemaan, jota nostetaan Radio Novalla esille yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Backman käsittelee neljän viikon aikan rohkeutta eri muodoissa. Hän myös pyytää kuuntelijoilta omia tarinoitaan rohkeudesta.

-Rohkeus voi olla itsensä ylittämistä tai elämämuutoksen tekemistä. Nostan kuuntelijoiden tarinoita esille myös ohjelmassani, juontaja sanoo. 

Teeman ympärillä jututetaan tulevina viikkoina esimerkiksi Baba Lybeckiä sekä Jone Nikulaa

Lue myös: Helsinkiläisen kaupan ulkopuolella kummallinen näky: Papukaija omistajan mukana kauppareissulla!

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat osana Bauer Mediaan.

Radio Novan Viikonloppu ja Niina Backman.
Sunnuntaisin klo 14-16.

Kilpailut

Uusimmat