Terapeutti Tommy Hellsten vaimonsa kuolemasta: "Osa minusta lähti taivaaseen Caritan mukana"

27.08.2017 15:15 - Katariina Auvinen

Terapeutti ja kirjailija kertoi avoimesti omasta surutyöstään. Kuuntele haastattelu!

Terapeutti ja kirjailija Tommy Hellsten menetti sielunkumppaninsa ja rakkaan vaimonsa, Caritan, äkillisesti tämän kesän alussa. Radio Novan juontaja Niina Backman jututti Hellsteniä tämän surutyöstä ja mietteistä puolison menetyksen jälkeen Viikonlopun ohjelmassaan. 

-Caritan kuolemasta on tosiaan vasta vähän aikaa. Olen huomannut, että maallisen läheisyyden tunto on haalentunut, mutta tilalle on astunut ikään kuin taivasvaimo, Hellsten kuvaili tuntemuksiaan. 

Hellsten kertoi, että hän mietti eräänä päivänä vihkisormustaan. 

-Pohdin, että eikö minun pitäisi nyt ottaa sormus pois, koska vaimoni on menehtynyt. Se ei kuitenkaan tuntunut hyvältä, joten sormus on vielä paikoillaan, hän sanoo. 

Kuoleman ja elämän välissä on vain ohut harso

Miehen puheista huokuu usko siihen, että pari tulee tapaamaan kuoleman jälkeen toisensa. Aiemmin hän myöntää kärsineensä tietynlaisesta kuolemanpelosta, mutta pelko on muuttanut muotoaan. Nykyisin se on enemmän uteliaisuutta ja odotusta. 

-Kun Carita kuoli, osa minusta lähti hänen mukanaan. Aivan kuin minusta olisi amputoitu palanen, joka siirtyi vaimoni mukana tuonpuoleiseen. Kun hengitin kuolemaa niiden kolmen päivän aikana, jotka Carita oli sairaalassa, ymmärsin ettei kuoleman ja elämän välissä olekaan betoniseinää. Kuoleman ja elämän raja on häilyvä kuten harso, mies kuvailee. 

Ensin tuli shokki ja sitten romahdus

Hellstenin puheista välittyy, että hän rakasti ja rakastaa vaimoaan syvästi. Caritasta puhuessaan hänen äänensä pehmenee liikutukseen saakka. Mies kertoi, että kun hän kuuli uutiset vaimonsa poismenosta, ensin tuli shokki. 

-Olin toimiva. Järjestelin asioita ensimmäisenä päivänä sekä yönä. Sen jälkeen suru tuli vyörynä ylitseni saaden aikaan valtavan huudon. Miksi? Kyselin tätä koko ajan. Olin sitä mieltä, että vääryys oli tapahtunut, hän huokaa. 

Terapeuttina ja kirjailijana hän on tehnyt leipätyötään tunteiden parissa. Suru on käytävä läpi. On annettava itselleen lupa surra. 

-Suru saa tulla näkyviin ja sen on tultava, jotta voi päästä eteenpäin. Siihen ei kuitenkaan saa hukkua. Nykyisin kuolema näyttäytyy minulle enemmän valoisana ja pehmeänä, ei pimeänä ja synkkänä, Hellsten kiteyttää. 

Lue myös: Niina Backman romahti kyyneliin haastattelun jälkeen: "Pelko koskettaa itseäkin"

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat osana Bauer Mediaan. 

Radio Novan Viikonloppu ja Niina Backman. 
Sunnuntaisin kello 14-16. 

Kilpailut

Uusimmat