Kuva: Mikko Räsänen

Viivi Pumpanen rajusta purjehdusmatkasta uutuussarjan kuvauksissa: "Ihmisiä lenteli sinne sun tänne"

25.08.2017 16:45 - Iiro Myllymäki

Atlantin yli -tv-sarjassa Hjallis Harkimo luotsaa suomalaista julkkisjoukkoa hurjalla purjehdusmatkalla.

TV5-kanavalla alkaa tänä sunnuntaina uusi kotimainen sarja Atlantin yli, jossa Harry ”Hjallis” Harkimo luotsaa suomalaista julkkisjoukkoa purjehduksella Atlantin valtameren yli. Harkimo on kokenut purjehtija, joka muistetaan muun muassa yksin suoritetusta maailmanympäryspurjehduksesta 30 vuotta sitten.

Uudessa sarjassa Harkimon kanssa hurjalla purjehdusmatkalla ovat entinen Miss Suomi, juontaja Viivi Pumpanen, näyttelijä Mikko Leppilampi, laulaja Arja Koriseva, jääkiekkolegenda Kimmo Timonen ja kokki Jyrki Sukula. Miehistöön kuuluvat myös Harkimon poika Joel Harkimo ja ensiapu- ja pelastusvastaava Ville Hytönen ja veneen omistaja Jyrki Mäki.

Viivi Pumpanen, 29, kertoi Voice.fi:lle ohjelman pressitilaisuudessa, että yli kolme viikkoa kestänyt purjehdus Karibialta Kanarian Las Palmasiin oli kokonaisuudessaan sanoinkuvaamaton kokemus. Rankoilta kokemuksilta ei vältytty, ja heti matkan ensimmäisenä iltana Pumpanen kärsi merisairaudesta.

- Olin liian pitkän aikaa sisätiloissa, ja sen takia tulin merisairaaksi. Muutama tunti meni kituessa. Nukahdin, kun olin uupunut oksentamiseen ja aamulla kun heräsin, merisairaus oli mennyt ohi. Myöhemmin matkalla sain tippaa migreenin takia. Silloin oli parin päivän pahoinvointi, Pumpanen muistelee.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Ihmisiä lenteli sinne sun tänne"

Rankkojen kokemusten selättäminen toi naiselle kokemuksen todellisesta itsensä voittamisesta.

- Juuri ne hetket, kun olin aivan rikki, saivat sen tuntumaan isommalta kokemukselta. Jälkikäteen tuli sellainen voittajaolo, että vitsit mitä kävin läpi, Pumpanen sanoo.

Haasteita Pumpaselle aiheutti erityisesti nukkuminen paatissa, jossa meteliä riitti ja joka heilui jatkuvasti. Nainen tunnustaa olevansa huonouninen normaalistikin ihan myös kotonaan. Jännitystä Pumpaselle aiheutti etenkin se, loppuuko seurueelta ruoka tai juoma matkan aikana. Hurjapäänä tunnettu nainen ei kuitenkaan tuntenut pelkoa missään kohtaa, vaikka hurjia tilanteita eteen tulikin.

- En ole ikinä halunnut antaa pelolle valtaa missään asiassa. Reissun aikana oli todella isoa aallokkoa ja myrskyä. Ihmisiä lenteli sinne sun tänne. Luotin kaikkiin, keiden kanssa siellä oltiin.

Atlantin yli -sarja alkaa TV5:llä sunnuntaina kello 21.

Lue myös: Viivi Pumpanen Anna-lehdessä: Isän henkinen romahdus oli hirveä kokemus

Kilpailut

Uusimmat