Petteri Summanen kovasanaisena Yösyöttö-riidasta: "Shokeeraava ja lamauttava kyykytys"

05.10.2017 10:55 - Iiro Myllymäki

Yösyöttö-elokuvassa pääosaa esittävä Petteri Summanen kertoo, että elokuvan tekijöiden mielialat ovat romahtaneet elokuvan levityskiistan takia.

Huomenna perjantaina ensi-iltaan tuleva Yösyöttö-elokuva on ollut otsikoissa elokuvan jakeluun liittyvän riitatilanteen takia. Elokuva on vedetty pois Finnkinon ohjelmistosta, sillä tuotantoyhtiö Solar Films ja Finnkino ovat olleet erimielisiä elokuvan tuottojen jakamisesta. Solar Filmsin Markus Selin on kommentoinut, että Finnkino haluaa lipputuloista itselleen suuremman osuuden kuin aiemmin ja pitää tätä ahneutena ja markkina-aseman väärinkäyttönä. Finnkinon mukaan elokuva-ala on muuttunut edellisen sopimuksen tekemisen jälkeen niin paljon, että tulonjakamisesta on perusteltua tehdä uudenlaisia sopimuksia.

Yösyöttö-elokuvassa pääroolissa nähtävä Petteri Summanen kertoi riidan hänessä aiheuttamista tuntemuksista Radio Novan Aamun Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa.

- Totta kai meille taiteellisille tekijöille syntyy odotuksia elokuvan menestyksestä. Tärkeintä on, että elokuva onnistuu, siitä saadaan hyvää palautetta ja katsojat tykkäävät. Tuotantoyhtiön tietysti pitää saada tuloja, joilla saadaan katettua elokuvan kustannukset. Kun näille molemmille tulee kohtuuttomia esteitä, tietysti mielialat silloin romahtavat. On kohtuutonta, että monet elokuvasta kiinnostuneet katsojat eivät pääse näkemään elokuvaa omassa kaupungissaan, Summanen kertoo.

Petteri Summanen ei osaa sanoa, voiko samanlainen kiista nousta esiin tulevaisuudessa muiden kotimaisten elokuvien kohdalla. Summanen on harmissaan siitä, miten asia on nyt hoidettu.

- Asiat pitäisi saada sovittua niin, ettei tällaisia yllätyksiä tule. Tämä on rankka tapa ratkoa asioita ja mielestäni aika shokeeraava ja lamauttava kyykytys, Summanen sanoo.

Voit kuunnella koko haastattelun painamalla otsikon alla olevaa kuvaa.

Lue myös: "Isi joutuu pulaan" - Petteri Summanen tähdittää tekeillä olevaa vauvakomediaa

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat