Kuva: AOP

Pulp Fiction -tuottaja ahdisteluskandaalin keskellä: Game of Thrones -tähti paljasti oman kokemuksensa

18.10.2017 12:15 - Senja Rapila

Harvey Weinsteinin kerrotaan raiskanneen useita naisia ja hyväksikäyttäneen asemaansa muilla tavoin.

Lokakuun viides päivä ulkomaisessa The New York Times -lehdessä julkaistiin ensimmäistä kertaa artikkeli, jossa lueteltiin useita syytöksiä Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteiniä, 65, vastaan. Weinstein on tuottanut muun muassa Pulp Fiction, Rakastunut Shakespeare, Kunniattomat paskiaiset, Taru sormusten herrasta, Rambo ja Kuninkaan puhe -elokuvat.

Syytöksissä kerrottiin, että Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti elokuva-alalla näyttelijättäriä. Naiset olivat kertoneet, että Weinstein oli muun muassa pakottanut naisia hieromaan häntä ja katsomaan häntä alastomana. Näitä seksuaalisia tekoja vastaan Weinstein 'oli luvannut edistää heidän uraansa'.

Muun muassa Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat kertoneet joutuneensa Weinsteinin ahdistelemiksi. Paltrow kertoo olleensa tuolloin 22-vuotias, Jolie viittasi myös olleensa nuori tapahtuman aikaan. Malli Cara Delevingne on kertonut, että Weinstein on ehdottanut hänelle 'uran edistämistä'.

Näyttelijä Lysette Anthony puolestaan on paljastanut kohun keskellä, että Weinstein raiskasi tämän kotonaan myöhään 1980-luvulla. Anonyyminä pysyttelevä nainen on kertonut, että hänet puolestaan raiskattiin elokuvatuottajan toimesta vuonna 1992.

Brittinäyttelijä Lysette Anthony, 54, on tähdittänyt Hollyoaks-sarjaa. (kuva: AOP)

Voit lukea enemmän Weinsteinin tapauksesta BBC:n sivuilta, johon on koostettu aikajana tapahtumista ensimmäisten syytösten jälkeen.

"Tunsin oloni täysin voimattomaksi"

Nyt Game of Thrones -tähti Lena Headey, 44, on kertonut Twitter-tilillään avoimesti arvostetun tuottajan lähentely-yrityksistä. Headey kertoo tavanneensa tuottajan ensimmäistä kertaa Venetsian elokuvafestivaaleilla vuonna 2005, missä mies 'ehdotteli hänelle'.

Lena Headey, 44, näyttelee Game of Thrones -sarjassa Cersei Lannisteria. (kuva: AOP)

Vuosia myöhemmin Headey törmäsi Weinsteiniin uudestaan. Hän luuli, että mies olisi oppinut jo yhdestä kieltäytymisestä, mutta tämä kutsui lopulta Game of Thrones -tähden hotelliinsa lukemaan uutta käsikirjoitusta.

"Sanoin Harveylle, että en ole kiinnostunut mistään muusta kuin töistä, joten älä ajattele että tulisin kanssasi huoneeseen mistään muusta syystä. Sanoin, että mitään ei tulisi tapahtumaan. En tiedä mikä sai minut puhumaan sillä hetkellä, minulla oli vain vahva tunne siitä, etten halunnut hänen tulevan lähelleni", Headey kertoo Twitterissä.

"Hän oli hiljaa sen jälkeen kun puhuin, vihainen. Tulimme pois hissistä ja kävelimme hänen huoneelleen. Hänen kätensä oli selälläni, hän marssitti minua eteenpäin, ilman sanaakaan. Tunsin oloni täysin voimattomaksi. Hän yritti avata hotellihuoneen ovea kortillaan ja se ei toiminut, sitten hän tuli todella vihaiseksi."

"Hän saattoi minut takaisin hissiin, hotellin läpi hotellipalvelijan luokse, pitämällä tiukasti käsivarrestani kiinni. Hän maksoi autoni parkkimaksun ja kuiskasi korvaani: 'Älä kerro tästä kenelllekään. Ei managerillesi, ei agentillesi.' Menin autooni ja itkin."

Voit lukea kaikki Headeyn twiitit alapuolelta.

Twitterissä liikkuu myös video Courtney Loven haastattelusta, joka on tehty vuonna 2005. Siinä haastattelija kysyy naiselta, mikä olisi tämän neuvo nuorelle naiselle, joka muuttaa Hollywoodiin loistokkaan uran perässä. Videolla Love neuvoo, että 'mikäli Harvey Weinstein kutsuu sinut Four Seasons -hotelliin juhlimaan, älä mene'.

Lähde: Mirror, BBC

Lue myös: Ed Sheeranin onnettomuudessa saamat vammat arveltua vakavampia - pitkä kuntoutus edessä

Lue myös: Elvis Presleyn tytär, Lisa Marie ikuistettiin harvinaiseen kuvaan tyttäriensä kanssa - katso

Kilpailut

Uusimmat