Kuva: Mikko Räsänen

Uraa Yhdysvalloissa luova Pia Lamberg, 27: "Enää en tavoittele elokuvarooleja"

07.11.2017 15:55 - Anna Hopi

Misseys antoi Lambergin uralle hyvän lähtölaukauksen.

Pia Lamberg, 27, tuli tunnetuksi missinä, joka luopui kruunustaan. Hän muutti Pohjois-Karjalasta Yhdysvaltoihin haaveensa perässä. Riskinotto kannatti - tällä erää Lamberg elää Los Angelesissa viidettä vuotta ja työskentelee mallina. Elämään on tullut Keith-poikaystävä ja ympärille paikallinen ystäväpiiri.

- Elän normaaliarkea Yhdysvalloissa. Työkeikat ovat Los Angelesissa ja usein sitten lennän eri puolille Yhdysvaltoja tekemään niitä. Välillä mallityöt vievät maailmalle, juuri kävin Kiinassa kuvauksissa, Lamberg kuvailee Voice.fi-sivuston haastattelussa.

- Fitness on minulle rakas aihe, koska terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat lähellä sydäntäni. Olen alkanut kirjoittamaan aiheeseen liittyvää blogia. Teen näitä juttuja omalla ajalla, hän paljastaa.

Arvomaailma yhdistää poikaystävän kanssa

Mallikaunotar on seurustellut vuoden päivät Keith-poikaystävänsä kanssa. Pari asuu yhdessä Kaliforniassa. Lamberg huomasi nopeasti Yhdysvaltoihin muutettuaan, että deittailukulttuureissa on paljonkin eroa Suomeen verrattuna.

- Yhdysvalloissa ollaan tosi kohteliaita, siellä on enemmän ovien availua. Joskus ihmetytti, kun autonkin ovet avataan sinulle. Se oli hassua Suomeen verrattuna. Ihmiset ovat ylipäätään avoimempia, nainen kertoo.

Miten amerikkalainen Keith-poikaystävä onnistui hurmaamaan Lambergin?

- Kyllä hänellä vähän aikaa siinä meni. Yhteiset kiinnostukset kohteet ja yhdessäolo tuntui hyvältä. Meillä on samat arvot ja olemme molemmat liikunnallisia. Oli ihanaa löytää hyvä, vakaa ihminen. Los Angelesissa löytyy kaikenlaista menijää, joten olen onnellinen, että sain elämääni turvallisen ihmisen, joka haluaa olla parisuhteessa, Lamberg kertoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Rakastuin heti Los Angelesiin"

Pia Lamberg on yksi kahdeksasta suomalaismissistä, jotka tullaan näkemään keväällä MTV:n Kaunis elämä -ohjelmassa. Vaaleahiuksinen kaunotar katselee missiaikaansa lämpimästi taaksepäin.

- Se oli ensimmäinen isompi askel, kun menin Miss Suomi -kilpailun jälkeen Miss Universum-kisoihin. Minulle ehdotettiin Miss Universum -missiorganisaatiosta, että voisin mennä Yhdysvaltoihin. Lähdin käymään Los Angelesissa, ja rakastuin paikkaan heti, hän hymyilee.

Suomalaismediat ovat kirjoittaneet Lambergin "amerikanvalloituksesta" lehtiin. Hän itse toteaa, että elää Yhdysvalloissa tavallista arkea, eikä esimerkiksi kierrä tällä hetkellä elokuvacastingeissa.

- Olen ollut tyytyväinen, että siellä on riittänyt töitä. Keskityn enemmän mallintöihin ja tähtään fitness-puolelle. Minulla on personal trainerin tutkinto, ja kiinnostukseni menee tähän alaan ja ihmisten auttamiseen, kaunotar sanoo.

- Pari ensimmäistä vuotta tein elokuvarooleja ja esiinnyin lyhytelokuvissa. Se on ollut hauskaa, mutta aikani ja intohimoni ei riitä siihen, että kävisin koe-esiintymisissä ja opettelisin vuorosanoja. Jos tarjottaisiin jotain kiinnostavaa roolia, niin voisin ottaa sen vastaan. Enää en kuitenkaan varsinaisesti tavoittele elokuvarooleja, hän sanoo.

Lue myös: IS: Pia Lamberg torjui Hollywood-tähden iskuyrityksen - "Ei vaan kolahtanut"

Lue myös: Suomalaisjuontaja julkaisi vastineen Pia Lambergin kohukuvalle - katso hulvaton otos

Kilpailut

Uusimmat