Kuva: Getty

Laulaja Seal sivaltaa Oprahia tekopyhyydestä Hollywoodin ahdisteluskandaalissa - "On osa ongelmaa"

12.01.2018 14:15 - Iiro Myllymäki

Seal jakoi sosiaalisessa mediassa meemin, jossa Oprah Winfrey näytetään kyseenalaisessa valossa.

Brittilaulaja Seal on julkaissut Instagram-tilillään meemin, jossa kritisoidaan juontajatähti Oprah Winfreyn olevan ”osa ongelmaa” eikä ”osa ratkaisua” Hollywoodin ahdisteluskandaalissa. Oprah Winfrey on saanut paljon ylistystä osakseen Golden Globe -gaalassa pitämästään puheesta, jossa hän julisti, että naiset eivät enää vaikene kohtaamastaan seksuaalisesta ahdistelusta vaan uusi, parempi aika on koittanut. Winfreyn puhe viittasi #MeToo-kampanjaan, joka sai alkunsa useiden naisten syytettyä elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia jatkuvasta seksuaalisesta väkivallasta.

Oprah Winfreyn puhe oli yksi Golden Globe -gaalan puhutuimmista hetkistä. (kuva: Getty)

Sealin jakamassa meemissä nähdään kaksi kuvaa, joissa Oprah nähdään Weinsteinin seurassa. Toisessa kuvissa Oprah jopa antaa poskisuudelman Weinsteinille. Kuvaan kirjoitettu teksti on näpäytys Oprahille siitä, että hän on aiemmin pysynyt hiljaa Weinsteinin teoista.

Kun olet ollut vuosikymmenten ajan osa ongelmaa, mutta yhtäkkiä kaikki ajattelevat, että olet ratkaisu.”

Omassa kuvatekstissään Seal vihjaa, että Oprah on varmasti kuullut huhuja Weinsteinin sopimattomasta käytöksestä, mutta ei vain ole ottanut niitä todesta. Aihetunnisteeksi mies on kirjoittanut #SanctimoniusHollywood, eli ”tekopyhä Hollywood”. Voit katsoa päivityksen alta tai tästä linkistä.

Sealin kannanotto on herättänyt voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Mies onkin katsonut asiakseen selventää kannanottoaan. Hän on julkaissut Facebook-videon, jossa hän korostaa, ettei hänen päivityksensä ollut hyökkäys Oprahia vastaan, vaan koko Hollywoodia leimaavaa tekopyhyyttä ja kaksinaismoralismia vastaan. Hän myös sanoo, ettei itse ole luonut kyseistä meemiä vaan poimi sen sosiaalisen median kuvavirrasta. Videossaan Seal myös osoittaa tukensa kaikille, jotka ovat joutuneet seksuaalisesti häirityiksi, ahdistelluiksi tai raiskatuiksi ja kehuu ihmisten rohkeutta tuoda omat kipeät kokemuksensa julki saadakseen muutosta aikaan. Voit katsoa miehen videon alta.

Lue myös: Suomalaisnainen juhli Golden Globe -gaalassa: Tähdet eivät pitäneet painostamisesta pukeutua mustaan

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat