Kuva: Getty

Suomalaisnainen juhli Golden Globe -gaalassa: Tähdet eivät pitäneet painostamisesta pukeutua mustaan

09.01.2018 20:00 - Henna Koste

Virpi Valtonen pääsi nauttimaan palkintogaalan juhlahumusta. Iltaan mahtui selfieitä julkkisten kanssa, kiinnostavia keskusteluja sekä kiinnostavaa sisäpiiritietoa.

Tänä vuonna Golden Globe -gaalasta on uutisoitu poikkeuksellisen paljon myös Suomessa. Otsikoihin nousivat muun muassa Oprah Winfreyn puhe sekä tietenkin musta pukukoodi.

Suomalainen toimittaja Virpi Valtonen pääsi kutsuvieraana nauttimaan juhlahumusta maailmantähtien kanssa, sillä hänen ystävänsä Kirpi Uimonen vaikuttaa palkinnot jakavassa HFPA-järjestössä. Iskelmän Iltapäivän Satu Kotonen sai Valtosen puhelimen päähän Los Angelesista.

- Oli todella rento juhla. Ihmiset olivat juhlatuulella, tähdetkin bilettivät kunnolla. Glamour oli sellaista, jota Suomessa ei näe. Oli hieno ilta, Valtonen iloitsee.

Hän kertoo, että kaikki julkkikset käyttäytyvät todella ystävällisesti. Kaikille sai mennä juttelemaan avoimesti.

- Heti punaisella matolla bongasin Heidi Klumin. Menin heti kysymään saksaksi kuulumisia ja, että voimmeko ottaa yhdessä kuvan. Hän oli tosi iloinen, että joku puhuu saksaa, Valtonen kertoo.

Seuraavaksi nainen suuntasi juttelemaan Big Little Lies -sarjasta tutun näyttelijäkomistuksen Alexander Skarsgårdin kanssa. Valtonen juhli Mariah Careyn ja Eva Longorian mukana. Kaikki tähdet vaikuttivat hänen mukaansa pelkästään ilahtuneilta juttutuokioista ja etenkin pukujen kehumisesta. Lisäksi Valtoselle jäi puhelimeen ainakin kymmenen tähden kanssa otettua selfietä muistoksi.

- Eva Longoria käveli Reese Witherspoonin kanssa käsi kädessä gaalassa. Heillä oli hyvin sisaruksellinen tyttömeininki. Reese saatteli raskaana olevaa ystäväänsä. He olivat pukeutuneet mustaan, kuten suurin osa vieraista, Valtonen kertoo.

Reese Witherspoon ja Eva Longoria. Longorian asu korosti kauniisti pyöristynyttä vauvavatsaa. (kuva: Getty)

Pukupainostusta

Juhlavieraat pukeutuivat todellakin palkintogaalaan lähes poikkeuksetta mustaan väriin. Seksuaalisen häirinnän skandaalit ovat riepoitelleet elokuva-alaa ja uusia tapauksia on tullut esiin syksyllä jatkuvasti. Syntyi #MeToo-kampanja. Musta väri toimi protestina häirinnälle. 

- Edustin itsekin mustassa asussa. Se oli hieno juttu. Kuulin kuitenkin, että siinä oli ollut vähän painostusta. Osa isoista ehdokkaista eivät pitäneet siitä, että heitä painostetaan pukeutumaan mustaan. Oli annettu selvästi viestiä, että "pukeudu mustaan tai erotut joukosta, etkä tue tätä tarkoitusta". Se herätti keskustelua. Voithan olla asian puolesta, muutenkin kuin pukeutumalla mustaan, Valtonen huomauttaa.

#MeToo-kampanja nousi myös esiin myös monissa palkintopuheissa. Valtonen kuuli myös hämmästelyä, kun joku tuli vastaan värikkäämmässä asussa. Muun muassa Torch-sarjassa näyttelevä Blanca Blanco saapui gaalaan punaisessa iltapuvussa. Myös näyttelijä Barbara Meler juhli värikkäässä kukkakuosissa. 

Oprah villitsi

Jättimäiseksi puheenaiheeksi nousi Oprah Winfreyn puhe. Nykyisin nainen vaikuttaa elokuvatuottajana ja näyttelijänä. Hän sai gaalassa Cecil B. DeMille -palkinnon erityisesti työstään vahvojen naisten esiintuojana mediassa. Winfrey otti puheessaan vahvasti kantaa #MeToo-kampanjaan. Illan aikana sosiaalisessa mediassa kohistiin naisen upeasta puheesta ja hänestä toivottiin naisesta seuraavaa presidenttiä. Myöhemmin CNN kertoi naisen pohtineen vakavasti presidenttiehdokkuutta.

- Puhe oli todella vaikuttava. Ihmiset nousivat spontaanisti seisomaan ja taputtamaan. Hän on amerikkalaisille ikoni, joka aiheuttaa suuria reaktioita, Valtonen kuvailee.

Toisaalta hän kuuli seuraavana päivänä, että kaikki eivät välttämättä toivo tähdestä seuraavaa presidenttiä. Vaikka Winfrey on mahtava persoona, on Valtonen kuullut amerikkalaisten sanovan, että maa ansaitsee aidon poliittisen osaajan.

Oprah Winfreyn puheen aikana ihmiset nousivat spontaanisti seisomaan ja taputtamaan. (kuva: Getty)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Yksi asuste hallitsee tämäniltaista Golden Globe -gaalaa - protesti seksuaalista häirintää vastaan

Lue myös: Näyttelijättäret eivät osoittaneet tukeaan seksuaalista häirintää kohtaan - katso kuvat asuista

Kilpailut

Uusimmat