Kuva: Getty Images

Elokuvalegenda Brigitte Bardot tyrmää #MeToo-kampanjan - "Suurin osa on tekopyhiä"

18.01.2018 14:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Bardot'n mielestä monet naisnäyttelijät syyttävät miehiä perusteettomasti ahdistelusta.

Legendaarinen ranskalainen näyttelijä Brigitte Bardot, 83, on ottanut kantaa elokuva-alaa ravistelleeseen #MeToo-kampanjaan, joka on saanut monet näyttelijät ensimmäistä kertaa avautumaan kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä, ahdistelusta ja väkivallasta elokuvamaailman kulisseissa. Elokuvasta ...ja Jumala loi naisen suursuosioon 1950-luvulla ponnahtaneen Brigitte Bardot’n kanta moniin #MeToo-syytöksiin on kriittinen, kirjoittaa Vulture-sivusto.

- Monet naisnäyttelijät pelaavat kiusoittelevaa peliä tuottajien kanssa saadakseen roolin. Ja myöhemmin he sanovat, että he tulivat ahdistelluiksi. Suurin osa heistä on tekopyhiä ja naurettavia, Bardot kommentoi.

Ranskassa #MeToo-liikehdintä on kerännyt enemmänkin kritiikkiä viime aikoina. Yli 100 ranskalaista naisnäyttelijää on allekirjoittanut Le Monde -lehdessä julkaistun avoimen kirjeen, jossa kampanjan kritisoidaan menneen jo liian pitkälle. Avoimessa kirjeessä kirjoitetaan, että fyysisestä ahdistelusta keskusteleminen on ollut tarpeellista mutta keskustelun painopiste on siirtynyt liikaa seksuaalisesti vihjailevan puheen ja flirttailun tuomitsemiseen.

”Raiskaus on rikos. Mutta itsepintainen tai kömpelö flirttaileminen ei ole rikos, eikä myöskään liehittely tai sovinistinen aggressio. Weinstein-tapauksen seurauksena on kunnolla tajuttu naisten etenkin työpaikoillaan kokema seksuaalinen väkivalta, jossa jotkut miehet käyttävät valta-asemaansa hyväkseen. Se oli tarpeellista. Mutta nyt tätä keskustelun vapautumista on alettu käyttää väärin”, avoimessa kirjeessä kirjoitetaan.

Aiemmin muun muassa ruotsalaisnäyttelijä Noomi Rapace on peräänkuuluttanut myös naisten vastuuta häirinnästä. Kuten Brigitte Bardot, hänkin on kommentoinut monen naisen ”pelaavan peliä” elokuvatuottajien ja -ohjaajien kanssa edistääkseen omaa uraansa.

Lue myös: Laulaja Seal sivaltaa Oprahia tekopyhyydestä Hollywoodin ahdisteluskandaalissa - "On osa ongelmaa"

Lähteet: Vulture, The Cut,Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat