Kuva: Mikko Räsänen

Karita Tykkä rakkaudestaan esiintymiseen: "Mitä suurempi näytös ja gaala-asu, sitä enemmän nautin!"

23.01.2018 13:15 - Henna Koste

Vuoden 1997 Miss Suomi Karita Tykkä kertoo, että kauneuskilpailu toi hänelle toivomansa ammatin.

Entinen Miss Suomi Karita Tykkä, 41, aloitti mallin työt 15-vuotiaana. Kun hänet kruunattiin Suomen kauneimmaksi vuonna 1997 nainen oli 20-vuotias. 

- Lähdin lyhyellä varoitusajalla Miss Suomi -kilpailuun. Periaatteessa yksi yö ja elämä oli mennyt uusiksi. Missivuosi oli elämän korkeakoulu. Siinä joutui tosi nopeasti kasvamaan, kypsymään ja itsenäistymään, Tykkä kertoo.

Misseys on Tykän mukaan tuonut hänelle myös nykyisen ammatin. 

- Toki se on jalostunut siitä. En ole enää pelkkä juontaja. Teen tv-töitä, luentoja, juontoja, valmennuksia, kirjoitan blogia ja ruokakirjoja. Se on laajentunut ihanasti ilman mitään suunnittelemista. Lähtökohta on kuitenkin ollut Miss Suomi -tittelin voitto, Tykkä toteaa.

Hän pohtii, että ilman misseyttä hän ei olisi välttämättä saanut samalla tavalla mahdollisuuksia. 

- Minulle kilpailu oli kuin työhaastattelu. Rakastin esiintymistä. Mitä suurempi muotinäytös ja mitä isompi gaala-asu näytöksen showstopperina, sitä enemmän nautin siitä. Sitä pääsin tekemään. Lisäksi sain tehdä kuvauksia ulkomailla ja nähdä maailmaa. Se oli se, mitä halusin, kaunotar kertoo.

Nainen jatkoi vielä pitkään mallitöitä, mutta viime vuosina hän on keskittynyt enemmän muihin projekteihinsa.

Mies ei kaipaa julkisuutta

Missivuotenaan Tykkä poseerasi lehdille poikaystävänsä kanssa. 

- Sen jälkeen en nähnyt hirveästi syytä tuoda perhettä tai puolisoa siihen. Olen sen jälkeen seurustellut enemmän tai vähemmän sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ole itse halunneet julkisuuteen. Nykyinen puolisoni ei halua olla julkisuudessa, enkä halua häntä sinne raahata, Tykkä kertoo.

Parilla tulee pian täyteen 15 vuotta yhteiseloa. 

- Tämä on hyvä näin. Minä olen julkisuudessa ja Instagramissa, ja hän ei ole. Hän tykkää olla ennemmin niin, Tykkä sanoo.

Ex-missi nähdään helmikuussa Maikkarilla Kaunis elämä -sarjassa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Lola Odusoga hämmentyi siitä, millaisena muut häntä pitivät: "Se on vain pieni osa minua"

Kilpailut

Uusimmat