Kuva: Senja Rapila

Laulaja Kasmir, 32, kolmenkympin kriisistään: "Myrkyllinen osa aivoista sai porkkanan"

29.01.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Kasmir paljastaa, että hänelle tiukka paikka oli verrata itseään hyväpalkkaisiin koulukavereihinsa.

Laulaja Kasmir, 32, eli Thomas Kirjonen julkaisi uuden biisin, Tulla ja Mennä. Helmikuussa mies julkaisee pitkästä aikaa levyn, jota on Kasmirin mukaan työstetty kolme vuotta.

Kolmenkympin rajapyykin ohittanut mies elää tyttöystävänsä ja Paavo-koiransa kanssa arkea. Hän kertoo, että varsinainen kolmenkympin kriisi hänelle tuli 28-vuotiaana. Kokiksi alkujaan valmistunut Kasmir oli sitä ennen tehnyt musiikkia jo kymmenen vuotta, mutta isoa läpimurtoa ei ollut tullut. 

- Vertaileminen ja fiilis siitä, että olisin jotenkin mokannut tai hukannut jotain tilaisuuksia, saa aikaan kriisejä. Oma kriisini syntyi 28-vuotiaana, kun mietin koulukavereitani, hän sanoo. 

Kun Kasmir mietti jatko-opiskeluja suurin osa hänen hyvistä peruskoulun luokkakavereistaan meni Helsingin hyviin lukioihin. Kasmir itse lähti ammattikouluun. Kun hän 28-vuotiaana katsoi elämäänsä, hän vertaili itseään hieman näihin lukioon lähteneisiin kavereihinsa. 

- Heillä oli huipputyöt hyvällä liksalla, kyllähän minä itseäni heihin vertasin. Itse olin antanut kaikkeni musiikille ja sille unelmalle, mutta vielä ei voinut henkeseleitä paukutella luokkakokouksessa. Ei sillä, että se olisi elämän suurin tarkoitus, mutta kuitenkin mieli on pahin vastustaja, hän kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Hän nousi ison yleisön tietoisuuteen Vadelmavene-hitillään seuraavana vuonna, kun mies oli täyttänyt 29 vuotta. 

- Huomasin silloin, että nämä tyypit kuunteli biisiäni ainakin sosiaalisen median perusteella. Sen jälkeen alkoi tulla kummallisesti yhteydenottoja vanhoilta tutuilta, mutta se kriisinpoikanen meni oikeastaan siinä.

- Se myrkyllinen osa aivoista sai porkkanan, että okei nyt olet saavuttanut jotain merkittävää. Se osa sanoi, että okei nyt annan sun olla rauhassa, mene ja täytä kolkyt, hän nauraa. 

Kuuntele Kasmirin uusin kappale alta. 

Lue myös: Tähtikoomikot laittoivat Kasmirin Vadelmaveneen uuteen uskoon - kuuntele hulvaton lopputulos

Lue myös: Lemmikki sai Kasmirin hullaantumaan: "Siinä jää kumppanikin huomioimatta"

Kilpailut

Uusimmat