Kuva: Senja Rapila

Anna Abreu avautuu nyt kohauttaneesta "tissikuvastaan" - "Kohu oli suorastaan huolestuttava"

04.02.2018 12:15 - Iiro Myllymäki

Abreu julkaisi marraskuussa Instagramiin kuvan, jossa näkyi naisen paljaat rinnat. Abreu yllättyi kuvasta nousseesta kohusta.

Nykyään Abreu-nimellä musiikkia tekevä Anna Abreu, 27, herätti marraskuussa kohua julkaisemalla Instagramissa kuvan naisesta, joka hakkaa halkoja yläosattomissa. Kuva herätti hämmennystä Abreun faneissa, ja monet tiedotusvälineet nostivat kuvan otsikkoihinsa. Pääset katsomaan kuvan tästä jutusta.

Lauantaisessa Emma-gaalassa Abreu selvensi Voice.fi:lle, miksi hän päätti julkaista kyseisen kuvan.

- Mielestäni se oli hauska kuva. Siitä tuli sellainen vahva nainen -fiilis. Voisin itse olla se tyyppi, joka mökillä hakkaa halkoja alasti, Abreu kertoo.

Naiselle oli suuri yllätys, minkälainen kohu kuvan julkaisemisesta seurasi. Hänen mukaansa kohu kielii suuremmasta ongelmasta.

- Mielestäni se on suorastaan huolestuttavaa, että naisen nännejä seksualisoidaan noin paljon. Instagram poisti kuvan juuri tämän kyseisen nänniasian takia, Abreu sanoo.

Instagramin säännöissä sanotaan, että kuvat naisten nänneistä eivät ole palvelussa suotavia.

Abreu juhli Emma-gaalassa näyttävässä asussa. (kuva: Senja Rapila)

Musiikkialallakin rakenteellista häirintää

Viihdemaailman ja työelämän suurin yksittäinen puheenaihe viime kuukausina on ollut seksuaalinen häirintä ja ahdistelu, jota vastustamaan on lanseerattu #MeToo- ja #TimesUp -kampanjat. Anna Abreu on kertonut omista häirintäkokemuksistaan Ilta-Sanomien  haastattelussa. Naista on suudeltu baarissa väkisin ja hän on myös kohdannut epäasiallista koskettelua esiintyessään.

Maailmalla #MeToo-kampanja on saanut muusikot kertomaan myös studiotyöskentelyssä kohtaamastaan häirinnästä. Esimerkiksi Lady Gaga on kertonut kohdanneensa usean miespuolisen tuottajan kanssa tilanteita, joissa esiintyy epäasiallista seksuaalista vihjailua ja koskettelua studiotyöskentelyn lomassa. Anna Abreu ei itse ole kohdannut tällaista käytöstä levyttäessään, mutta uskoo tätä esiintyvän Suomessakin.

- Varmasti jokaisella alalla on tällaista. Tämä on niin rakenteellinen ja syvälle juurtunut ongelma, ettei se rajoitu yhteen alaan, Abreu sanoo.

Lue myös: Anna Abreun puku oli yksi Emma-gaalan näyttävimmistä - imarteli laulajan timmiä kroppaa

Kilpailut

Uusimmat