Kuva: Venetsia

Tänään tv:ssä: Miksi nuori haluaa politiikkaan mukaan?

12.02.2018 07:15 - Katariina Auvinen

Henkka Nyholm ja Frida Sigfrids kertovat, mikä heitä nuorina ihmisinä kiinnostaa politiikassa niin paljon, että he päättivät lähteä ehdolle kunnallisvaaleissa.

Jo vuosikausia ollaan ihmetelty, miksi nuoria ei kiinnosta politiikka. Yle Teemalla nähtävässä dokumentissa seurataan kuitenkin niitä nuoria, joita politiikka kiinnostaa erityisesti. Henkka Nyholm ja Frida Sigfrids tekevät molemmat lujasti töitä, jotta heidät valittaisiin kuntavaaleissa. 

Frida Sigfrids kertoo kiinnostuneensa politiikasta koulun yhteiskuntaopin myötä. Hän etsi paljon tietoa, miten hänen olisi mahdollista löytää poliittiseen toimintaan mukaan. 

(kuva: Venetsia )

Henkka Nyholm kiinnostui myös politiikasta hyvin nuorena. Hän kirjoitti ensimmäisiä poliittisia tekstejä jo 12-vuotiaana. Nyholm oli suivaantunut jo silloin Yhdysvaltojen presidentti George. W. Bushiin, jota hän piti omien sanojensa mukaan umpisurkeana presidenttinä. 

Dokumentti kietoutuu kuntavaalikampanjan ympärille, joka seuraa nuorien kampanjointia siihen saakka, kunnes vaalipäivä koittaa. 

DOK: Nuoret poliitikot
YLE Teema / Fem 
Klo 20.30

Kilpailut

Uusimmat