Kuva: Getty Images

Amy Schumerin uutta elokuvaa tylytetään netissä - "Oksensin juuri suuhuni"

15.02.2018 15:15 - Iiro Myllymäki

Monen mielestä elokuvan kehopositiivisuussanoma välittyy täysin väärällä tavalla.

Koomikkotähti Amy Schumerin, 36, tähdittämä, kesäkuussa ensi-iltansa saava elokuva I Feel Pretty on saanut trailerinsa perusteella nuivan vastaanoton netissä. Monien kommentoijien mukaan elokuvan sanoma kauneudesta ja itsensä hyväksymisestä on monin tavoin ongelmallinen.

Elokuvassa Schumerin esittämä hahmo Renee kamppailee itsetunto-ongelmien kanssa ja pitää itseään rumana. Erään spinning-tunnin aikana nainen putoaa pyörän päältä ja saa tämän seurauksena päävamman. Tämä saa aikaan sen, että nainen alkaa pitää itseään äärimmäisen kauniina.

Monien nettikommentoijien mielestä elokuvan juoni ei edistä sitä kehopositiivisuuden sanomaa, jonka puolestapuhujana Amy Schumer on tullut tunnetuksi.

”Uusi Amy Schumer -elokuva I Feel Pretty on ihan kamala. Nainen pitää itseään rumana, ja hänen täytyy saada aivovamma alkaakseen pitää itseään kauniina, jotta hän saa tarvittavan itsevarmuuden elämäänsä?” on yksi kommentoinut.

”Luin juuri elokuvan juonen ja oksensin suuhuni. Jotta ihminen alkaa pitää itseään kauniina ja saa itsevarmuutta, hänen täytyy kärsiä päävamma? Todellako?” on toinen ihmetellyt.

Myös brittiläisen Independent-julkaisun toimittaja on kritisoinut elokuvaa kirjoituksessaan trailerin perusteella.

”Mitä Amy Schumer yrittää sanoa tällä? Että itsevarmuus on niin älytön ajatus, että täytyy saada neurologinen vamma saavuttaakseen sen? Että itsensä hyväksyminen on niin epätodennäköistä nykyajan patriarkaatissa elävälle naiselle, että sitä ei voi saavuttaa mitenkään muuten? […] Tämä vaikuttaa halvalta ja loukkaavalta, jopa kammottavalta. Se ei todellakaan ole hauskaa, vaikka hauskuuteen tässä on luultavasti pyritty”, toimittaja kirjoittaa.

Monet ovat myös huomauttaneet, että Schumer ei tosiasiassa edes näytä epäviehättävältä ja ylipainoiselta – paitsi ehkä Hollywoodin mittapuilla.

Jotkut ovat puolustaneet elokuvaa sanomalla, että siinä on vahva kehopositiivisuuden ja itsensä hyväksymisen sanoma ja että kritisoimisen sijaan muiden naisten tulisi kannustaa Schumeria eikä yrittää painaa häntä alas.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta.

Lue myös: Koomikkotähti vahvisti seurustelevansa - julkaisi romanttisen kuvan rakkaansa kanssa

Lähteet: Metro.co.uk, Independent

Kilpailut

Uusimmat