Kuva: Senja Rapila

Mira Luoti joutui opettajan hyväksikäyttämäksi: "Hän toimii yhä virassaan"

08.03.2018 17:24 - Katariina Auvinen

Mira Luoti kertoi julkisuudessa, että hänen musiikinopettajansa ahdisteli häntä seksuaalisesti.

PMMP-yhtyeestä tuttu laulaja Mira Luoti, 40, on kertonut julkisuudessa tulleensa seksuaalisesti ahdistelluksi turkulaisen musiikinopettajansa toimesta kouluaikanaan. Luoti sai vastikään tietää, että hän ei ollut ainoa oppilas, joka oli kokenut seksuaalista ahdistelua kyseisen opettajan taholta. 

Ahdistelutapauksia oli kymmeniä, ja ne tulivat julkisuuteen joulukuussa, kun Turun Sanomat julkaisi uhrien kertomuksia. 

Luoti sanoi, että hän oli kertonut kouluaikanaan ahdistelustaan aikuisille, mutta hänen kertomustaan ei uskottu.

Laulaja kertoi Radio Novan iltapäivän juontaja Niina Backmanille, että häntä pelotti tuoda oma kokemuksensa julkisuuteen. 

- Asia on niin vaikea, koska minun tarinaani ei uskottu nuorena, kun toin sen esille. Tapaus ei edennyt yhtään mihinkään, hän muistelee. 

Luoti kertoo, että häntä on monesti ahdistanut tavata entisiä koulukavereitaan, koska he muistuttavat ajasta, jonka hän on halunnut mieluiten unohtaa. Kuitenkin nyt kun hän on kuullut muidenkin uhrien kertomuksia, Luoti aikoo tehdä töitä sen, että kyseisen opettajan tekemisiä ei unohdettaisi. 

- Tietojeni mukaan tämä opettaja toimii edelleen virassa. Vaikka rikokset ovat vanhentuneita, on tehtävä vielä töitä sen eteen, että tämän ihmisen historia tulisi esille. Tämä ei voi jatkua näin, Luoti sanoo. 

Laulaja kertoo, että ahdistelutapaus on jättänyt hänen niin syvän jäljen, että se näkyy hänen käyttäytymisessään vielä tänäkin päivänä. 

- Tapaus on vaikuttanut minuun todella vahvasti. Minun on esimerkiksi erittäin hankala olla, jos en saa sanottua sitä asiaa, mitä ajattelen. Pelkään myös, että sanomisiani ei kuunnella tai uskota.

- Kokemukseni on myös osaltaan madaltanut kynnystä osallistua erilaisiin kampanjoihin, joissa voin olla avuksi. Näin autan siinä, ettei kenenkään tarvitsisi kokea mitään sellaista, mitä minä olen joutunut kokemaan, hän kiteyttää. 

Lue myös: Mira Luoti: "Jokaiselle tulee niitä fiiliksiä, että vitsi olen paska, enkä onnistu missään"

Kilpailut

Uusimmat