Kuva: RadioPlay

Lapsi katosi sängystään keskellä yötä - tapaus hämmentää vielä 30 vuotta myöhemmin

13.03.2018 21:45 - Katariina Auvinen - Luettu 3 793 kertaa

Jaclyn Dowalibyn murhaan liittyy paljon avoimia kysymysmerkkejä.

RadioPlayn Huorapuutarha-podcastissa perehdytään kahteen tapaukseen, joiden tutkimukset ovat vieläkin avoinna tänä päivänäkin. 

Pauliina kertoo vuonna 2004 kadonneen Maura Murrayn tapauksesta. Auto-onnettomuuden jälkeen parikymppisestä Maurasta ei tehty enää minkäänlaisia havaintoja.

Justiina keskittyy taas katoamiseen, joka kuohutti Yhdysvaltoja vuonna 1988. Kyseessä oli seitsemänvuotias tyttö, jonka murhaaja on vieläkin vapaalla jalalla 30 vuotta tapauksen jälkeen. Jaclyn Dowaliby katosi erään yön aikana kotoaan. Aamulla äiti, Cynthia, oli tullut tytön huoneeseen, mutta hän ei löytänyt lastaan mistään. Avuksi tuli myös tytön adoptioisä, David. Pariskunta soitti poliisille, mutta katoamisen omituiset yksityiskohdat saivat poliisin huomion kiinnittymään vanhempiin. 

- Poliisi epäili, että kellarin ikkuna olisikin esimerkiksi rikottu sisältä eikä ulkoa, Justiina kertoo. 

Tytön ruumis löydettiin viisi päivää katoamisen jälkeen läheisen kerrostaloalueen takaa olevasta pusikosta. Hänet oli kuristettu. Tässä vaiheessa poliisi sai erään todistajalausunnon, joka tuki sitä, että vanhemmat olisivat julmasti murhanneet tytön. Tytön äiti pääsi pois vankilasta, mutta David virui linnassa 1,5 vuotta, kunnes todistajalausunto todettiin täysin vääräksi. 

Tapauksesta kului neljä vuotta, jonka aikana poliisi ei saanut selvitettyä tapausta. Tytön katoamisesta tehtiin myös jakso katoamisia käsittelevään televisiosarjaan. Kun jakso näytettiin televisiossa, poliisille tuli vahva vihje. Valehtelujen verhon takaa alkoi paljastumaan toinen epäily, adoptioisän, veli. Skitsofreniaa sairastava veli tiesi esimerkiksi erikoisen paljon yksityiskohtia talosta, josta Jacklyn katosi. Veli ei ollut ikinä käynyt kyseisessä rakennuksessa, mutta hän kertoi hengen ohjailevan hänen ajatustaan. 

Justiina ja Pauliina eivät voi uskoa, että tapaus on vieläkin avoinna, koska veljeä vastaan ei nostettu mitään syytettä, vaikka todisteita olisi ollut. 

- Miten tuollainen on edes mahdollista? Pauliina parahtaa. 

Lue myös: Murhaaja antoi uhrinsa vauvan omalle veljelleen - totuus selvisi yli 20 vuotta myöhemmin

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat