Kuva: Handout

Näyttelijäkollega ahdisteli Sanna Stellania gaalaillallisella: "Hieroi takapuoltani eroottisesti"

22.03.2018 15:45 - Senja Rapila

Suomalaisnäyttelijä kertoo päivityksessään häirintäkokemuksestaan tämänvuotisessa Venla-gaalassa.

Suomalainen Siskonpeti-tähti Sanna Stellan on julkaissut Facebook-tilillään rohkean päivityksen, jossa ottaa kantaa naisten seksuaaliseen häirintään. Päivityksessään Stellan kertoo muun muassa siitä, kuinka paljon naiset kokevat  todellisuudessa seksuaalista häirintää arjessaan, ilman että edes sitä itse tajuavat.

"Aloimme puhua aiheesta ja yhtäkkiä jokaisella meistä neljästä oli lukemattomia kokemuksia: itsensäpaljastelijoita koulumatkalla, munannäyttäjä bussipysäkillä, kopeloiva viulunsoitonopettaja, huorittelua, pari raiskausyritystä. Olimme kaikki painaneet tapahtumat pois mielistämme ja ajatelleet että no, tällaista tämä on, naisen elämä", hän kirjoittaa.

"Nuoruus meni siinä, että koko ajan olimme olleet hiukan varuillamme, ettei mitään pääsisi tapahtumaan. Miksi me, vapaat, itsenäiset, fiksut suomalaiset naiset emme olleet sanoneet mitään tai edes kertoneet näistä tapahtumista? Koska häpeä ja syyllisyys."

"Yhtäkkiä joku hieroo takamustani hyvin eroottisesti"

Samalla Stellan kertoo päivityksessään myös omista kokemuksistaan tämän vuotisessa Venla-gaalassa. Tilaisuudessa suomalainen miesnäyttelijä, jota Stellan ei ollut aiemmin tavannut kasvotusten, tuli juttelemaan hänen kanssaan.

"Emme olleet koskaan tavanneet, joten oli ihan hauska vaihtaa muutama sana. Keskustelun päätyttyä kumarruin juttelemaan lähellä istuvan kaverin kanssa. Yhtäkkiä joku hieroo takamustani hyvin eroottisesti. Käännyn ja sehän on tämä juuri tapaamani mieskollega. Olin niin pöyristynyt, että sanoin vain ”Häshtäk meetoo!”. Kollega virnuili ja livahti pois paikalta", Stellan kertoo.

"Vielä vuosi aiemmin olisin ehkä ajatellut että voi luoja mikä tampio, eikö tämä koskaan lopu. Nyt mulla oli joku, tosin hyvin haparoiva yhteisen kielen alkio ilmaista että ei ole yhtään ok hieroa bebaani ilman lupaa."

"Romutetaan nyt rytinällä vanhoja toimintatapoja"

Suomalaisnäyttelijä kiittää päivityksessään niitä henkilöitä, jotka jaksavat ja uskaltavat tuoda nämä kipeät asiat esille.

"Täydellinen kiitollisuus ja kunnioitus niille naisille ja miehille, jotka jaksavat ja uskaltavat tästä puhua. Tässä romutetaan nyt rytinällä vanhoja toimintatapoja. Tämä ei ole sota miesten ja naisten välillä. Tämä on meidän kaikkien asia. Että tulevaisuudessa, ihan jo nyt heti, yhdenkään tytön tai naisen ei tarvitse sietää asiattomuuksia ja elää varuillaan. Nyt rytisee kovaa, mutta uskon, että tästä syntyy jotain kaikille parempaa."

Samalla hän uskoo, että huomisesta Jussi-gaalasta tulee "kuumottava".

Voit lukea koko päivityksen alapuolelta.

Lue myös: Me Naiset: Näyttelijä Sanna Stellan päätti 14 vuoden suhteen

Lue myös: Minna Haapkylä IL:ssä: Louhimies uteli seksihistoriani, halusi tietää miten minuun on tunkeuduttu

Kilpailut

Uusimmat