Kuva: RadioPlay

Naisen outo kuolema miljoonatalossa hämmentää - itsemurha vai henkirikos?

26.03.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Rebecca Zahaun tapausta käsitellään vielä tänäkin päivänä.

RadioPlayn Huorapuutarha-podcastissa Justiina paneutuu tapaukseen, joka kummastuttaa tutkijoita vielä tänä päivänä. Yhdysvaltalainen Rebecca Zahau löytyi poikaystänsä miljoonakartanon parvekkeelta hirttäytyneeltä vuonna 2011. Viranomaiset julistivat jo, että nainen olisi tehnyt itsemurhan, mutta naisen perhe ei usko selitystä. Perhe on varma siitä, että heidän tyttärensä olisi murhattu. 

Tapausta edelsi ikävä onnettomuus, joka aiheutti Zahaun poikaystävän, Jonas Schaknain pojan kuoleman. Zahau oli suihkussa sillä aikaa, kun Max-poika putosi monikerroksisen kartanon portaikosta ensimmäisen kerroksen lattialle. Poika sai niin vakavia vammoja, että lääkäreiden mukaan hän tuskin selviäisi muutamaa päivää pidempään hengissä. 

Kun poika oli vielä sairaalassa ja Schaknai oli hänen luonaan, miehen veli, Adam, löysi Zahaun hirttäytyneenä. Naisen kaulan ympärillä oleva naru oli sidottu sängyn jalkaan, makuuhuoneen seinältä löytyi kryptinen viesti ja lattialta veitsiä. Zahaun kädet ja jalat oli myös sidottu. 

Viranomaiset tutkivat tapausta, mutta heidän mukaansa Zahaun olisi täytynyt tuntea niin pahaa syyllisyyttä pojan onnettomuudesta, että hän olisi epätoivoissaan tehnyt itsemurhan. Naisen perhe syyttää tapauksesta Adamia, joka löysi ruumiin.  Poika kuoli muutama päivä Zahaun oletetun itsemurhan jälkeen. 

Justiina ja Pauliina ovat itsekin hämmentyneitä tapauksesta. 

- On omituista, että poliisit eivät löytäneet paikalta kuin Rebeccan sormenjälkiä, vaikka Adam kertoi aloittaneensa elvytyksen heti saapuessaan paikalle, Justiina pohtii. 

Tapaus ehdittiin jo sinetöidä, mutta Zahaun perhe nosti siviilikanteen. Perheen asianajajan mukaan yhden makuuhuoneesta löytyneen veitsen kahvasta olisi löytynyt Zahaun kuukautisverta, jolloin kyseessä voisi olla myös seksuaalirikos. Kannetta käsitellään parhaillaan Yhdysvalloissa. 

- Koska veljekset ovat miljonäärejä voi olla, että he ovat maksaneet jollekin naisen tappamisesta, koska he kokivat tämän olevan syyllinen pojan kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen, Pauliina lisää. 

Pauliina kertoo vuorostaan Charlie Brandtin tapauksesta, jossa hyväkäytöksisestä miehestä paljastui karmeita yksityiskohtia. 

Lue myös: Lapsi katosi sängystään keskellä yötä - tapaus hämmentää vielä 30 vuotta myöhemmin

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat