Kuva: Mikko Räsänen

Mokoma-muusikot ikääntymisestä: "Urheiluruudun jälkeen pitää mennä nukkumaan"

28.03.2018 14:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mokoman uusi levy ilmestyy 25. toukokuuta.

1990-luvun puolesta välistä eteenpäin porskuttanut Mokoma julkaisee 25. toukokuuta uuden albumin. Levy kantaa nimeä Hengen pitimet ja se on laulaja Marko Annalan mukaan kohdistettu yhteisöllisiin kipupisteisiin.

- Nykypäivän ihmisellä on palava halu olla loogisesti selitettävä yksilö, mutta lajina ihminen ei toimi niin. Hengen pitimillä suurennuslasi on edellisen levyn yksilöllisestä tuskasta kohdistettu yhteisöllisiin kipupisteisiin: tämän ajan arvotyhjiöihin, kylmyyteen, ihmisen kaipuuseen itseään suurempien ilmiöiden äärelle, järjen ja tunteen rajanvetoon. Hengen pitimet käsittelee nimensä mukaisesti sitä mikä pitää meidät elossa, mikä tekee meistä ihmisiä, Annala totesi tiedotteessa.

Sekä Annala että yhtyeen kitaristi Tuomo Saikkonen vierailivat tänään Radio SuomiRockin aamussa kertomassa kuulumisiaan. Yhdeksi suureksi puheenaiheeksi nousi muun muassa ikääntyminen.

- No joo, 45 on oikeastaan se ikä, kun kukaan ei vielä auta, vaikka apua kaipaisikin, Annala naurahtaa.

Eniten ikääntyminen näkyy kuitenkin muusikoiden mukaan siinä, että töitä pitää tavallaan tehdä enemmän.

- Kukaan ei anna mitään tasoitusta iän vuoksi. Kaikki tähtää siihen, että meidän pitää olla yhtä kovia kuin nuorempienkin. Se vaatii ehkä enemmän kuin sillon pariskymppisenä, Annala toteaa.

Yhtyeen jäsenet pitävät kunnostaan myös hyvää huolta, vaikka Annala myöntääkin kannelleensa lenkkitossuja mukanaan täysin turhaan vuosien ajan.

- Bileet sinällään on muuttunut sellaisiksi, kuten Tuomo tuossa kuvaili, että Urheiluruudun jälkeen pitää mennä nukkumaan. Eli bileitä on vähemmän, mutta työtä enemmän.

- Pitkään tuli kannettua kirjoja ja lenkkareita mukana. Eikä koskaan tullut luettua, eikä käytyä lenkillä, Annala nauraa.

Ville Kinaretin, Mikko Honkasen ja Shirly Karvisen tekemän haastattelun pääset kuuntelemaan kokonaisuudessaan täältä. Mokoman uutuusbiisin löydät sen sijaan alta.

Lue myös: Mokoman Marko Annala: Tuntuu hienolta, että joku voi kyynelehtiä meidän musiikin äärellä

Lue myös: Mokoman nokkamies myöntää: On kaksi kappaletta, jotka olisin halunnut itse tehdä

Lue myös: Mokoman Marko Annala: Musiikki on nykyään virkamiesmäistä

Kilpailut

Uusimmat