Kuva: Mikko Räsänen

Janni Hussi avoimena epämiellyttävästä kohtaamisesta blogissaan: "Tuli hyväksikäytetty olo"

20.04.2018 11:45 - Senja Rapila

Epämiellyttävä kohtaaminen jäi vaivaamaan kaunottaren mieltä.

Janni Hussi on kertonut omassa blogissaan epämiellyttävästä kokemuksestaan Helsingin keskustassa. Kirjoituksessaan hän avaa, että on perusluonteeltaan todella kiltti ihminen. Sen vuoksi hän on joutunut opettelemaan omien puoliensa pitämistä.

Hussi kertoo olleensa kaupungilla hoitamassa asioita, kun ulkomaalainen nainen tuli pyytämään häneltä ruoka-apua.

"Rynniessäni Kampin kauppakeskuksen edustalla kohti sisätiloja takaani kuului hento naisen ääni: “Excuse me, can you help me please?”. Käännyin katsomaan tarkemmin äänen lähdettä ja jotakuinkin ikäiseni nainen tarttui käsipuoleeni. “Can you buy me bread, I have 5 children?” Hämmentyneenä tilanteen nopeutta lupauduin ostamaan naiselle leipää. Ajattelin että ohan se parempi ostaa hänelle suoraan ruokaa, kuin antaa rahaa, josta ei ikinä tiedä mihin se päätyy."

Kauppaan mennessä nainen haki ensin kasviksia, mikä oli Hussille ok. Sen jälkeen nainen haki paketin leipää, jonka jälkeen fitness-kaunotar rohkaisi naista ottamaan vielä muutaman lisäpaketin leipää perheelleen.

Äkkiä tilanne kääntyikin epämiellyttäväksi.

"Kun olin kääntämässä tietämme kassalle nainen muutti suuntaansa juustohyllyille. Sieltä hän kouhaisi mukaansa juustoja ja vastapäätä ison valmiskakun. Kerroin naiselle ystävällisesti, että nyt minun pitää lähteä ja että nämä tuotteet voin hänelle ostaa. Hän kuitenkin halusi lähteä vielä lihaosastolle, sanoin että minun on nyt aivan pakko lähteä."

Lopulta Hussi sai suostuteltua naisen kassalle.

"Kun hän sai ostoksensa lapattua tiskille, alkoi hän haalimaan kassan lähettyviltä energiajuomia ja suklaapatukoita ostoksiensa sekaan. Sanoin, että en osta niitä hänelle. Hän tokaisi siihen vähän tympääntyneenä, että ne olisivatkin hänen siskolleen. Tällöin minuakin vähän rupesi närkästyttämään hänen kiittämätön asenteensa. Sanoin topakasti, että energiajuomat eivät ole hyväksi sinulle eikä siskollesi, jätä ne hyllyyn."

Koko tilanne eskaloitui siihen, että kun Hussi maksoi naiselle yli 30 euron edestä ostoksia, oli nainen jo ehtinyt pakata kassinsa hihnalta ja kadonnut kaupasta.

"Ennen kuin olin korttiani ehtinyt vetää maksulaitteesta nainen oli jo hävinnyt kuin pieru Saharaan. Jäin hämmentyneenä koko tilanteesta toljottamaan naisen loittonevaa selkää."

"Minulle tuli jokseenkin hyväksikäytetty olo. Halusin vilpittömästi auttaa naista tarjoamalla hänelle tarvikkeet välipalaan. Kuitenkin tuo röyhkeys, joka hänestä kuoriutui kauppareissun aikana sai myös minulle ikävän olon. Yleensä kun toisen ihmisen auttamisesta pitäisi tulla hyvä fiilis, niin tästä jäi kyllä aika karkea maku suuhun. Aloin päivän päätteeksi miettimään, että mihinköhän sekin 15€ sacherkakku päätyi. Toivoin koko sydämestäni, että naisella olisi nuo 5 lasta ja että he saivat suut makeiksi perjantai-illan kunniaksi."

Voit lukea koko kirjoituksen Jannin omasta blogista, täältä.

Lähde: Janni Hussin blogi

Lue myös: Jannika B kävi hauskan keskustelun Martta-tyttären kanssa - Twitterissä nauretaan tytön lohkaisulle

Lue myös: Antti Tuisku rehellisenä Seurassa: 'Monesti harmittaa ja ärsyttää, että minut tunnistetaan kadulla'

Kilpailut

Uusimmat