Kuva: Mikko Räsänen

Roope Salminen tunnustaa pimeät keikkapalkkiot: "Toivottavasti rikos on jo vanhentunut"

27.04.2018 08:15 - Bauer Media

Salmisen tulot koostuivat alle parikymppisenä lähinnä improkeikoista saaduista euroista.

Laulaja, juontaja ja näyttelijä Roope Salminen, 28, sai palautevyöryn, kun hän tutustui dyykkaukseen Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. Hän sai itsekin ison herätyksen sen suhteen, kuinka paljon syömäkelpoista ruokaa todellakin menee roskiin. 

- On ihan älytöntä, että meillä on ruokaa niin paljon roskiksissa lukkojen takana, kun samassa kaupunginosassa on valtavat leipäjonot. Miksei voisi kehittää vaikka jotain paikkaa, jonne käyttökelpoista ruokaa voisi viedä? Ei ihmisillä, jotka ovat leipäjonossa, ole voimia tonkia roskiksia henkensä pitimiksi, Salminen kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Mies on myös itse joutunut laskemaan senttejä ruoka-annoksensa eteen. 

- Kun muutin kotoa pois 16-vuotiaana, tuloni koostuivat lähinnä improkeikoista, joita tehtiin erilaisten pitserioiden nurkissa. Keikan jälkeen keräsimme kolehdin, enkä ihan kaikista keikoista silloin veroja maksanut, hän muistelee. 

- Toivottavasti yhteiskunta antaa minulle sen anteeksi ja toivottavasti rikoskin on ehkä jo vanhentunut, Salminen jatkaa. 

Hän korostaa, että ei kuitenkaan ole kokenut sellaista köyhyyttä, mitä ihmiset kokevat aikuisiällä. Parikymppisenä senttien laskeminen tuntui tietynlaiselta seikkailulta ja pienituloisuus kuului siihen ikään. 

- Sain eräästä keikasta käteistä 62 euroa, joka oli ihan valtava summa silloin. Muistan, että heitin läppää siitä, kuinka tänään syön pitsaa enkä nuudelia, hän naurahtaa. 

"Näyttelijät eivät pidä näyttelijänä tai muusikot muusikkona"

Jo nuorena Salmisen unelmana oli näytellä ja juontaa. Hän on aina ollut ihminen, joka ajaa itseään kohti unelmiaan. 

- Olen ennenkin sanonut tämän, mutta on oikeastaan ihan sama uskotko unelmiisi, eivät ne toteudu, jos et tee niiden eteen mitään. Toisaalta on ihan täyttä p*askaa, että kaikki on mahdollista. Jos nyt satut syntymään esimerkiksi Pihtiputaalle ja sinulla on vain yksi käsi, niin tuskin tulet olemaan sirkustaiteilijana Cirque du soleilissa, voi olla, mutta se on erittäin epätodennäköistä, hän kiteyttää. 

Salminen kannustaa ihmisiä keskittymään niihin unelmiin, jotka todella ovat mahdollisia. Hän on aina halunnut tehdä monipuolisesti niin musiikkia, juontoja kuin näyttelemistäkin. Hän ei ole valmis tinkimään näistä kolmesta. 

- Kyllähän se on tarkoittanut sitä, että näyttelijät eivät pitä näyttelijänä ja muusikot eivät pitä muusikkoina, mutta minulle sillä ei ole mitään väliä. En koe, että minulla on ollut projektia, jota olisin katunut. Seison kaiken tekemisieni takana, hän kiteyttää. 

Lue myös: Pyhimys kieltäytyi ensin yhteistyöstä Roope Salmisen kanssa: "Ehkä hän luuli meitä bilebändiksi"

Kuuntele Roope Salminen & Koirien (feat. Pyhimyksen) uusin kappale alta. 

Kilpailut

Uusimmat