Kuva: Getty Images

Kovakuoriainen nimettiin Leonardo DiCaprion mukaan - näyttelijältä huvittava reaktio

02.05.2018 14:15 - Iiro Myllymäki

Leonardo DiCaprio on noteerannut uutisen sosiaalisessa mediassa.

Näyttelijä Leonardo DiCapriolle, 43, on annettu erikoinen kunnianosoitus. Eräs kovakuoriainen on nyt nimetty miehen mukaan. Malesialaistutkijat löysivät uuden vedessä elävän kovakuoriaislajin, ja sille päätettiin antaa nimeksi Grouvellinus leonardodicaprioi.

Borneosta löytyneen kovakuoriaisen nimi päätettiin seremoniassa tutkimusmatkan päätteeksi. Nimen valintaan osallistui ihmisiä Filippiinien Ateneo de Manilan yliopistosta ja hollantilaisesta Taxon Expeditions -firmasta. Taxon Expeditionsin Iva Njunjić sanoo LADbiblen mukaan, että nimeä ei valittu sen takia, että kovakuoriainen näyttäisi Leonardo DiCapriolta.

- Halusimme nimellä korostaa, että jopa kaikkein pienimmät otukset ovat tärkeitä, kuten tämä pikkuinen kovakuoriainen, josta kukaan ei tiennyt tätä ennen, Njuncić sanoo.

Leonardo DiCaprio ei ole vielä antanut kommenttejaan asiaan liittyen, mutta hän on kuitenkin noteerannut uutisen sosiaalisessa mediassa. Mies on vaihtanut virallisen Facebook-sivunsa profiilikuvaksi Grouvellinus leonardodicaprioi -kuoriaisen kuvan.

Leonardo DiCaprio on tullut näyttelijänuransa lisäksi tunnetuksi ympäristöaktivismistaan, joten luontokappaleen nimeäminen hänen mukaansa on sikäli luontevaa. Pian hittielokuva Titanicin julkaisun jälkeen DiCaprio perusti omaa nimeään kantavan säätiön, joka pyrkii levittämään tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja vaikuttamaan maailman päättäjiin ympäristöystävällisemmän politiikan puolesta.

Lue myös: Leonardo DiCaprio iski ystävänsä tytärpuolen - rakas on yli 20 vuotta nuorempi

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat