Kuva: RadioPlay

Särkylääkkeisiin ujutettu syanidi tappoi seitsemän - mysteeri mietityttää vielä tänäkin päivänä

09.04.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan jaksossa perehdytään tapauksiin, jotka ovat vielä tänäkin päivänä vailla selvitystä.

RadioPlayn Huorapuutarhan-murhapodcastissa Justiina ja Pauliina puivat tapauksia, jotka ovat vielä selvittämättä. Justiina kertoo 18-vuotiaasta Brookelynistä, joka katosi kotibileiden päätteeksi vuonna 2013. Viranomaiset epäilevät, että tapaukseen liittyisi rikollista toimintaa, mutta kysymyksiä on vielä enemmän kuin vastauksia. 

Pauliina kertoo taas vuonna 1982 tapahtuneista murhista, jotka hämmentävät vielä tänäkin päivänä. Yhdysvalloissa Johnson & Johnsonin särkylääkevalmisteeseen, Tylenoliin, oli lisätty syanidia. Se aiheutti yhteensä seitsemän ihmisen kuoleman. 

Kuolemat tapahtuivat Chicagossa. Jäljet eivät kuitenkaan johtaneet tehtaalle tai kauppoihin. Kävi ilmi, että lääkkeet oli valmistettu eri tehtaissa, joten viranomaiset ovat arvelleet että silloin purkitettuihin kapseleihin olisi ujutettu syanidia lääkkeet ostaneen ihmisen toimesta. Murhaaja olisi mahdollisesti palauttanut pakkaukset kauppoihin, jolloin ne olisivat päätyneet kiertoon uudelleen. 

Vielä 1980-luvun alussa Tylenol pakattiin purkkiin, jossa oli lapsilukko. Kapselien päällä oli vain palanen pumpulia, joten kapseleita oli helppo sabotoida. Tämä ikävä tapaus muutti särkylääkkeiden pakkaustaktiikkaa, jotta niitä ei voisi enää käsitellä jälkikäteen. Esimerkiksi läpipainopakkaukset tekivät tuloaan. 

Viranomaisilla ei ollut mitään vihjeitä siitä, kuka myrkytyksien takana voisi olla. Muutamia vihjeitä ja kiristyskirjeitä saapui poliisille, mutta ne paljastuivat perättömiksi. Vielä vuonna 2009 poliisi avasi jutun uudelleen, jotta he voisivat tutkia tapausta uudemman kerran. Tämäkään ei ole saanut syyllistä vastuuseen tekemisistään. 

Lue myös: Naisen outo kuolema miljoonatalossa hämmentää - itsemurha vai henkirikos?

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat