Kuva: Senja Rapila

Abreu, 28: "Pienikokoisena naisena joudun aina kohtaamaan sen, ettei minua oteta vakavasti"

13.05.2018 13:15 - Katariina Auvinen

Artistinimellä Abreu kertoo, että ennen hän pelkäsi kertoa omia mielipiteitään julkisesti.

Nykyisin artistinimellä, Abreu, musiikkia tekevä Anna Abreu, 28, nousi julkisuuteen Idols-laulukilpailun myötä, ollessaan vasta 16-vuotias. Nainen on tehnyt musiikkia uransa aikana niin englanniksi kuin suomeksi, etsinyt tyyliään ja itseään, siinä samalla. Yksi näkyvimmistä muutoksista tapahtui muutama kuukausi sitten, kun nainen poisti muun muassa kaikki Instagram-kuvansa ja lyhensi artistinimensä pelkäksi Abreuksi. 

Hänen toinen singlensä, Amor, Amor, julkaistiin huhtikuun loppupuolella. Voice.fi:n haastatteluun saapuu itsevarma ja rauhallinen nainen. 

- Olen saanut älyttömästi itsevarmuutta lisää. En ota paniikkia enää niin paljon musa-asioista, tai siitä, mitä minusta sanotaan tai kirjoitetaan, hän kertoo. 

Nuoruudesta, ja osaksi ehkä itsensäkin suojelemisesta johtuen, Abreu on ennen miettinyt tarkkaan, millaisen kuvan hän antaa itsestään ulkopuolisille. Hän on esimerkiksi käyttänyt tietynlaisia sanavalintoja. 

Anna Abreu ei pelkää kertoa mielipiteitään. Erityisen lähellä naisen sydäntä on rasismin vastainen toiminta sekä eläinten oikeuksien puolustaminen. (kuva: Senja Rapila)

- Henkilökohtaisessa elämässä ihmiset tuntevat minut ihmisenä, jolla on vahvoja mielipiteitä, tykkään väitellä ja viljelen mustaa huumoria. Nämä asiat eivät ole välittyneet ulkopuolelle ja haluan nyt näyttää, millainen olen oikeasti. Nyt uskallan olla jotain mieltä, Abreu kertoo. 

Abreu kertoo, että itsevarmuus on tullut osaksi iän mukana tuomaa, mutta se on vaatinut työtä myös häneltä itseltään. 

- Ennen ehkä ajattelin, että olen niin hölmö, etten minä tästä mitään tajua. Ei, olen fiksu nainen ja minä voin todella tuoda mielipiteeni esille. Koska astuin nuorena julkisuuteen, minua on ehkä pidetty pitkään sellaisena tyttösenä, Abreu kertoo. 

Erityisen lähellä naisen sydäntä ovat rasismin torjuminen ja eläinten hyvinvointiin keskittyvät asiat. 

"Kukaan muu ei määrittele sitä, kuinka uskottava olen" 

Abreu on nainen, joka on ylpeästi juuri sellainen kuin on. Nainen on paljastanut olevansa hieman yli 150 senttiä pitkä. 

- Pienikokoisena naisena joutuu aina kohtaamaan sen, ettei minua oteta vakavissaan. Ehkä se on se, että näyttää lapselta, vaikka olisikin aikuinen nainen, hän kertoo. 

Hän kertoo huomanneensa, että jo pelkästään naisena joutuu todistamaan enemmän omia sanomisiaan. Hän ei hyväksy tätä ajatusmaailmaa, mutta myöntää sortuneensa siihen myös itse. 

"Olen aina tehnyt, kuten olen itse halunnut." (kuva: Senja Rapila)

- Katsoin kerran Leijonan luola -televisiosarjaa, jossa ihmiset hakevat rahoitusta keksinnöilleen. Eräs esittelijä sai tarjouksen kahdelta bisnesihmiseltä, mieheltä ja naiselta. Huomasin miettiväni, että tämän esittelijän tulisi valita mies rahoituskumppaniksi. Siihen ei ollut mitään syytä, mutta hätkähdin tähän asiaan. Vielä tänäkin päivänä mies vaikuttaa uskottavammalta. Se on yksi isoimmista ja rakenteellisimmista ongelmista, Abreu sanoo. 

Nainen sanoo, että häntä ei haittaa, jos joku ei pidä häntä uskottavana. 

- Kukaan muu ei määrittele sitä, kuinka uskottava olen, kuin minä itse. Olen kyllä huomannut, että maskuliinisia piirteitä, kuten kylmyyttä ja rauhallisuutta, arvostetaan, mutta se ei kerro siitä kuinka hyvä tai uskottava olet. 

"Olen aina tehnyt, kuten olen halunnut" 

Vaikka nainen on sensuroinut itseään aiemmin enemmän, siitä hän on ylpeä, ettei hän nuorenakaan antanut itseään painostettavan. 

- Muistan kyllä, että monet toivoivat minun tekevän suomenkielistä musiikkia heti urani alkupuolella. En kuitenkaan halunnut, koska englanti laulukielenä sopi minulle paremmin. Nimmareita jakaessani sain usein kuulla toiveita siihen suuntaan, että kumpa laulaisin suomeksi, Abreu kertoo. 

Abreu uskoo, että on erottunut juuri sen vuoksi, että aloitti uransa laulamalla englanniksi. (kuva: Senja Rapila)

Toiveista huolimatta, hän teki vielä pari levyä englanniksi ennen suomenkielisen musiikin ilmestymistä. 

- Laulukielen vaihtaminen oli minun oma päätökseni ja syntyi luonnollisesti. Tämän jälkeen palautetta tulvi siitä, kuinka ihmiset olisivat halunneet minun jatkavan englanniksi. Siinä näkee sen, että aina on niitä ihmisiä, jotka haluaisivat sinun tekevän toisin. Olen aina tehnyt, kuten olen halunnut, mutta kuunnellut myös niitä ihmisiä, jotka tekevät musiikkia kanssani, hän pohtii. 

Lue myös: Abreu, Janna, Tuuli... Laulajakaunottaret rakastuivat tyttömäiseen hittikampaukseen

Kuuntele Abreun uusin kappale, Amor, Amor, alta. 

Kilpailut

Uusimmat