Kuva: Getty Images

Jasper Pääkkönen sai Spike Leeltä ylistystä leffakuvauksissa - "Hän huusi 'Helsinki, motherf*cker!'"

16.05.2018 16:00 - Iiro Myllymäki

Jasper Pääkkönen näyttelee Spike Leen Hollywood-leffassa, joka on saanut juuri ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen, 37, on parhaillaan juhlistamassa uutta elokuvarooliaan alan kansainvälisten huippujen keskellä Cannesin elokuvajuhlilla. Pääkkösellä on rooli Spike Leen ohjaamassa BlacKkKlansman-elokuvassa, joka sai Cannesissa ensi-iltansa maanantaina. Pääkkösen Hollywood-debyyttiä on jo ehditty kehua kansainvälisessä lehdistössä, ja muun muassa Collider- ja Indie Wire -sivustot ovat nostaneet miehen roolisuorituksen esiin.

Radio Cityn Iltapäivän Juha Valvio tavoitti puhelimitse Jasper Pääkkösen Cannesista juhlahumun keskellä. Myös Pääkkönen näki elokuvan kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa vasta Cannesin näytöksessä.

- Kun näkee leffan ekaa kertaa 2300 ihmisen edessä ja katsomossa on kunnianarvoisia ja vaikutusvaltaisia elokuva-alan vieraita, se on vielä piinallisempi tapa katsoa leffa ensimmäistä kertaa oman roolinsa ja työnsä näkökulmasta kuin että näkisi sen normaalisti Suomessa privaattinäytöksessä, Pääkkönen kertoo.

Jasper Pääkkönen on edustanut Cannesin elokuvajuhlilla. (kuva: Getty Images)

Huippuohjaaja Spike Leen elokuvassa näytteleminen on ollut Pääkköselle kunnia-asia. Hän on myös iloinen siitä, että BlacKkKlansman ei ole vain yksi elokuva Spike Leen muun tuotannon joukossa, vaan ohjaajan paluu juurilleen kantaaottavien elokuvien tekemiseen. Elokuva kertoo Ku Klux Klan -liikkeeseen suunnatusta peiteoperaatiosta ja siinä on vahva rasisminvastainen pohjavire.

- Tässä yhdistyy kantaaottavuus Leelle tyypilliseen elokuvakerrontaan, jossa on kepeyttä ja huumoria ja monta tasoa samaan aikaan. Ei tällaista roolia voi edes toivoa, enkä ole vieläkään täysin sisäistänyt sitä ajatusta, että olen ihan oikeasti mukana Spike Leen elokuvassa, Pääkkönen hehkuttaa.

Kuvauksista Pääkköselle jäi parhaiten mieleen ne hetket, kun ohjaaja yltyi vuolaisiin kehuihin.

- Se ei ole hänelle tyypillistä. Yhden kohtauksen jälkeen hän tuuletti ja huusi ”Finlandiaa” ja ”Helsinkiä” ja paljon kirosanoja siihen väliin. Tuli olo, että ehkä Suomi-poika voi olla edes tähän yhteen kohtaukseen tyytyväinen, koska tuossa tuo Spike Lee huutaa ”Helsinki, motherfucker”, Pääkkönen muistelee.

Rooli oli vähällä peruuntua

Oli vähällä, että Pääkkösen unelmarooli olisi jäänyt kokonaan toteutumatta. Mies oli Suomessa ollessaan saanut Yhdysvaltojen työluvan, ja viikko ennen kuvausten alkua hän lensi New Yorkiin. Sitten miehelle tulikin tieto, että hänen työlupansa ei kelpaakaan ja siihen joudutaan hakemaan muutosta. Tuossa vaiheessa Pääkkönen oli jo varma, että rooli meni sivu suun.

- Neljä päivää ennen kuvausten alkamista sain ilmoituksen, että rooliini on alettu koekuvata varanäyttelijää, koska viisumini ei ollut vieläkään kunnossa, Pääkkönen sanoo.

Tästä päivän päästä mies sai tiedon, että hänen viisumiasiansa on saatu kuntoon.

- Sitten pääsi keskittymään olennaiseen. Stressivapaata valmistautumisaikaa kuvauksiin ei ihan kauheasti ollut.

Katso alta Pääkkösen tähdittämän BlacKkKlansman-elokuvan traileri.

Lue myös: Jasper Pääkkönen julkaisi yhteiskuvan Hollywood-legendan kanssa: "Planeetan siistein tyyppi!"

Radio City, Voice.fi ja Kiss kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat