Kuva: Mikko Räsänen

Saara Aalto pelkäsi uusia sosiaalisia tilanteita: "Mietin, mitä muut ajattelevat"

07.05.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Euroviisuedustaja Saara Aalto esiintyy huomenna Lissabonissa.

Euroviisujen karsinnassa jännitetään huomenna tiistaina, pääsekö Suomen edustaja Saara Aalto finaaliin Monsters-kappaleellaan. Aalto kävi myös juttelemassa mietteitään Satu Kotosen Sunnuntaivieraana. 

Kotonen kysyi muun muassa paljon ihastusta aiheuttaneesta YouTube-videosta, jolla Aalto laulaa Monsters-kappaleen yhteensä 34 eri kielellä. 

- Itse puhun sujuvasti englantia, ruotsia ja ranksaa, joten muut kielet olivat verrattain uusia. Mukana tosin oli myös kieliä, joita olen laulanut kuten italia ja saksa, hän kertoo. 

Esimerkiksi heprea tai makedonia olivat aivan uusia tuttavuuksia. Nainen kertoo rakastavansa laulaa eri kielillä. Hän yllätti viime kesänä kazakhstanilaiset fanit, kun Aalto opetteli laulun paikallisella kiellellä. 

- Minusta on ihana yllättää fanit. Viime kesänä sain paljon kiitosta juuri kazakhstanilaisesta laulustani, jonka lausuminen oli kuulemma täydellistä. Se jättää ihmisille hyvän muiston, hän kertoo. 

Aalto miettii myös Euroviisujen jälkeistä aikaa. 

- Euroviisuissa näkee, mitkä maat minua mahdollisesti äänestävät ja sitä kautta löydän myös fanit. Kartoittamisen jälkeen voi lähteä tekemään uraa niihin maihin päin, hän pohtii. 

Pieni kotipaikka jätti jäljen 

Saara Aalto on kotoisin Pohjois-Suomesta, Oulunsalosta. Hän kertoo, että toivoi pienenä pääsevänsä Oulun puolelle musiikkipainotteiseen kouluun. 

- Karkasin kotoa, kun en päässytkään. Se oli minulle erittäin kova paikka, koska halusin samanlaisten ihmisten pariin jo tuolloin. Silloin koulussa minua katsottiin hieman karsaasti, jos halusin esiintyä tai laulaa omatekemän laulun, hän muistelee. 

Ulkopuolinen olo ja kiusaaminen jättivät jälkensä Aaltoon. Hän huomasi vasta muutama vuosi sitten, että hän pelkää uusia sosiaalisia tilanteita. Seurustelun aloittaminen Meri Sopasen kanssa herätti Aallon.

- Meri on ollut aina ihminen, joka ei pelkää sosiaalisia tilanteita ja haluaa käydä paljon tilaisuuksissa. Minä taas en alkuaikoina halunnut lähteä mukaan, koska pelkäsin hieman mitä muut ajattelevat minusta. Mietin, että muut pohtivat, mitä tuo Saara nyt taas tekee täällä, Aalto kertoo. 

Siitä lähtien hän on tehnyt paljon töitä itsensä kanssa, jotta epävarmuus hälventyisi. 

- Nyt olen päässyt paljon eroon tällaisista tunteista, hän kiteyttää. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Lue myös: Anssi Kelan lomapaniikki: Salakuvaajat jahtasivat uimahousukuvia

Kilpailut

Uusimmat